Računalništvo, telefonija
07.02.2017 12:55
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavil nove mobilne delovne postaje, ki obvladajo tudi navidezno resničnost

Lenovo predstavil nove mobilne delovne postaje, ki obvladajo tudi navidezno resničnost
Lenovo predstavil nove mobilne delovne postaje, ki obvladajo tudi navidezno resničnost

Družba Lenovo je danes na dogodku SOLIDWORKS World 2017 predstavila tri mobilne delovne postaje, in sicer prenosnika ThinkPad P51 in P51s ter prenosnik ThinkPad P71, ki obvlada tudi prikaz vsebin navidezne resničnosti (VR). Vse mobilne delovne postaje odlikujejo izjemne zmogljivosti, predvsem grafične, saj so opremljene z mobilnimi grafičnimi procesorji NVIDIA® Quadro®, a so prenosniki kljub temu tanki in lahki.

Inženirji so pri snovanju prenosnika ThinkPad P51s sodelovali s profesionalnimi grafičnimi oblikovalci, saj so poleg zmogljivega prenosnika želeli narediti tudi kar najbolj prenosljivo mobilno delovno postajo. Za nove mejnike na področju zmogljivosti skrbijo najnovejši Intel Core i7 procesor sedme generacije, najhitrejši pomnilnik DDR4 2400 MHz ter grafična kartica NVIDIA® Quadro®, ki sliko prikazuje na vrhunskem zaslonu IPS ločljivosti 4K UHD. Prenosnik je lahko opremljen tudi z IR-kamero.

ThinkPad P51s kljub izjemnim zmogljivostim spominja na ultra prenosni računalnik, glede na prejšnjo generacijo je izgubil kar okoli 300 gramov teže in je danes najtanjša in najlažja delovna postaja v družini ThinkPad. Opremljen je z vmesnikom Intel Thunderbolt 3, ki omogoča priklop dodatne razširitvene postaje ali pa bliskovito hiter prenos datotek. Prenosnik nudi tudi izjemno dolgo avtonomijo delovanja na baterijo.

Preprosto vrhunski zaslon

Lenovo je odličen 4K IPS zaslon vgradil tudi v prenosnika ThinkPad P51 in P71. Zaslon s 100% pokritostjo barvne palete ima priložen tudi X-Rite® Pantone® kalibrator barv za umerjanje barv po zahtevah inženirjev ali grafičnih oblikovalcev. Nove delovne postaje so tudi izjemno trpežne, saj ustrezajo vojaškim standardom MIL-SPEC. Za zanesljivo delovanje v vseh pogojih skrbi hladilni sistem z dvema ventilatorjema.

ThinkPad P71 je opremljen z najnovejšim procesorjem Intel® Xeon® in je ena najzmogljivejših delovnih postaj na trgu. Vanj so lahko vgrajeni kar štirje diski oziroma pogoni SSD za hrambo podatkov, programska oprema pa je ISV-certificirana. Opremljen z grafično kartico NVIDIA® Quadro® zadnje generacije nudi tudi osupljive grafične zmogljivosti, najboljše v svetu mobilnih delovnih postaj. Brez težav predvaja tudi vsebine navidezne resničnosti (VR), za katere ima tudi certifikate združljivosti z rešitvami in vsebinami podjetij HTC, NVIDIA ter Oculus. ThinkPad P71 je tako najboljša izbira za zahtevne uporabnike v različnih industrijah – od medijev, industrije zabave do proizvodnje.

“Ustvarjalci vsebin, ki delajo zahtevne VR-vsebine, potrebujejo kar najbolj zmogljive in zanesljive prenosnike. Lenovo ThinkPad P71 z najnovejšo grafično kartico NVIDIA® Quadro® jim omogoča ustvarjanje kar najbolj naprednih in sistemsko zahtevnih VR-uporabniških izkušenj,” je povedal Bob Pette, podpredsednik oddelka Professional Visualization v družbi NVIDIA®.

Cene in dobavljivost

Mobilne delovne postaje Lenovo ThinkPad P51, P51s in P71 bodo v Sloveniji na voljo spomladi, takrat pa bodo znane tudi njihove cene. Več informacij o izdelkih in novih tehnologijah najdete na povezavi www.thinkworkstations.com.

www.lenovo.si

www.facebook.com/LenovoSlovenija


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več