Računalništvo, telefonija
14.09.2016 06:30
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši iOS vseh časov na voljo za prenos!

Novi iOS 10 prinaša zvrhan koš novosti!
Novi iOS 10 prinaša zvrhan koš novosti!

Tokrat imamo odlično novico za vse lastnike novejših pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in večpredstavnostnih naprav podjetja Apple. Zanje je namreč na voljo za prenos najnovejši mobilni operacijski sistem iOS 10, ki prinaša vrsto uporabnih novosti. Ta bo vašo priljubljeno mobilno napravo Apple izboljšal celo do te mere, da jo bo naredil še bolj uporabno, zanesljivo in varno.

Mobilni operacijski sistem iOS 10 je dejansko največja izdaja operacijskega sistema iOS doslej. Ta namreč prinaša povsem prenovljen način urejanja fotografij, boljšo mobilno aplikacijo za dostop do spletne glasbe in izboljšane smeške za mobilni sporočilni sistem Messages. Poleg tega bodo lastniki pametnih mobilnih telefonov iPhone in tabličnih računalnikov pridobili možnost, da jim bo mobilna naprava v pomoč pri vsakodnevnih opravilih, in sicer na način, da bo »preučevala« in »spremljala« njihova vsakdanja opravila. Ker se bo to odvijalo zgolj na njihovih mobilnih napravah, tu naj ne bi bilo nobene skrbi za našo zasebnost in zaupnost osebnih podatkov.

Pri mobilnem operacijskem sistemu iOS 10 za odklep naprave sedaj zadošča le, da pritisnemo na gumb »Home« oziroma »Domov«. Pri novejši pametnih mobilnih telefonih iPhone (iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 7) pa se bo zaslon samodejno prižgal takoj, ko bomo dvignili napravo. Tu seveda ne gre spregledati niti možnosti uporabe digitalne asistentke Siri s strani razvijalcev programske opreme ter možnost hitre in enostavne odstranitve privzetih aplikacij, kot so FaceTime, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store in drugih.

Mobilnega operacijskega sistema Apple iOS 10 pričakovano ne bo mogoče namestiti na starejše Applove mobilne naprave, ki so opremljene s procesorjem A5 ali starejšim. To v praksi pomeni, da novosti ne bo mogoče namestiti na tablične računalnike iPad 2 in iPad 3 ter iPad Mini ter na večpredstavnostni predvajalnika iPad Touch pete generacije. Iz posodobitvenega cikla bodo seveda izvzeti tudi pametni mobilni telefoni iPhone 4S ali starejši.

Ker je posodobitev na mobilni operacijski sistem iOS 10 »težka« kar dober gigabajt, bomo za njen prenos potrebovali bolj kot ne hitro brezžično omrežje Wi-Fi. Pri tem mora biti baterija seveda napolnjena na vsaj 50 odstotkov. V primeru težav ali vprašanj v povezavi z nadgradnjo na iOS 10 vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več