Računalništvo, telefonija
29.08.2015 08:43

Deli z drugimi:

Share

9. septembra bo čas za novi iPhone!

Apple naj bi nas 9. septembra razveselil z bogato paleto novosti!
Apple naj bi nas 9. septembra razveselil z bogato paleto novosti!

Tokrat naj bi šlo zares. Podjetje Apple je sedmi sili širom sveta razposlal vabila za njegovo novo konferenco, ki se bo onkraj luže odvijala 9. septembra. Na konferenci z naslovom »Hey Siri, give us a hint« naj bi računalniški gigant predstavil bogato paleto novosti, med vsemi pa naj bi zdaleč najbolj izstopal novi pametni mobilni telefon iPhone. Apple bo po vsej verjetnosti predstavil mobilnika iPhone 6S in iPhone 6S Plus ter po možnosti še cenejši model iPhone 6C.

Po strojni plati bosta pametna mobilna telefona iPhone 6S in iPhone 6S Plus po vsej verjetnosti nekoliko zmogljivejša od predhodnika, saj naj bi ju inženirji podjetja Apple opremili tako s procesorjem A9 kot enim gigabajtoma pomnilnika. Za zajem fotografij naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, tehnologija Force Touch pa naj bi olajšala samo uporabo, vključno z naprednimi možnostmi. Pametna mobilna telefona iPhone 6S in iPhone 6S Plus bosta za prikazovanje slik razpolagala s 4,7-palčnim (12-centimetrskim) in 5,5-palčnim (14-centimetrskim) visokokakovostnim zaslonom ločljivost vsaj 1.920 x 1.080 slikovnih točk.

Iz doslej razkritih informacij je znano, da bo novi iPhone 6C opremljen tako s plastičnim ohišjem kot 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom. Tu bomo našli še prenovljeno bliskavico LED za zajem kakovostnejših fotografij ob zmanjšani vidljivosti in kakovostnejši zvočniški sistem za predvajanje ušesu prijazne glasbe. Novi iPhone 6C bo seveda prispel z mobilnim operacijskim sistemom iOS 9, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša bogato paleto novosti.

Apple naj bi skupaj z mobilniki iPhone 6S, iPhone 6S Plus in iPhone 6C predstavil še prenovljeni Apple TV in po možnosti večjo tablico iPad Pro. Izboljšan večpredstavnostni predvajalnik Apple TV naj bi prinesel lastno Applovo trgovino za izposojo in nakup filmskih uspešnic ter novi in še bolj uporaben daljinski upravljalnik. Večji tablični računalnik iPad Pro pa bo namenjen profesionalcem s področja računalniške grafike in drugih poklicev, kjer je računalniški sistem z na dotikom občutljivim zaslonom ključnega pomena. Novost naj bi namreč za prikaz slik uporabljala visokoločljivi zaslon z 12,9-palčno (32,8-centimetrsko) diagonalo, strojna oprema pa naj bi obsegala še zmogljivejši procesor A9 in kakovostnejše zvočnike, ki bodo »ujeti« v kovinsko ohišje klasične oblike in debeline zgolj sedem milimetrov. Apple bo na konferenci seveda najavil še splošno razpoložljivost tako mobilnega operacijskega sistema iOS 9 kot namiznega sistema OS X El Capitan.


Prijavi napako v članku