Računalništvo, telefonija
30.12.2018 22:14

Deli z drugimi:

Share

6 največjih stvari, ki jih pričakujemo od Nintenda v letu 2019

6 največjih stvari, ki jih pričakujemo od Nintenda v letu 2019
6 največjih stvari, ki jih pričakujemo od Nintenda v letu 2019

Kot verjetno veste je Nintendo zelo skrivnostno podjetje in velika večina projektov japonskega velikana je velika skrivnost. Ne glede na to je Business Insider uspel priti do informacij, glede največjih načrtov Nintenda za leto 2019: nova “Pokemon” igra za Nintendo Switch, prva “Mario Kart” igra za pametne telefone in mogoče celo nova verzija izjemno popularne konzole Switch.

Zgoraj našteto bi lahko uvrstili v kategorijo “mogoče”, kaj pa tisto, o čemer se sicer širijo govorice, vendar nihče ne more trditi, da bo do tega prišlo? Leto 2019 bi lahko bilo leto, ko bi dobili “Metroid Prime 4”, ali pa “Bayonetta 3”? Tukaj je torej vse, kar vemo in še nekaj stvari, ki niso tako 100-odstotne za leto 2019:

1. Nova igra Pokemon

Pokemon prihaja na Nintendo Switch – pripravite se! Nintedo je izjavil, da pripravljajo prav posebno izdajo RPG igre Pokemon za njihovo vedno bolj popularno konzolo in vsi ljubitelji konzole se že veselijo. Tokrat naj ne bi šlo za “spin-off” kot v primeru iger Pokemon Stadium in Pokemon Snap, ki sta izšli na konzoli Nintedo 64, temveč gre v tem primeru za celostno igro.

Nintedo je povedal še, da bo nadaljevanje franšize Pokemon – “Pokémon Ultra Sun” in “Pokémon Ultra Moon” – sledilo enkrat pozno v letu 2019. Za zdaj so to vse informacije, ki so nam danes na voljo. Vsekakor lahko pričakujemo veliki bum ob izidu Pokemona za Switch, kajti do seda se je izkazalo, da je ravno ta prehod na Nintendove konzole ključen pri tem, da igra resnično postane legendarna.


2. Nova verzija konzole Nintendo Switch?

Ne govorimo o novi konzoli, temveč novi verziji obstoječe konzole: kot vse kaže je Nintendo že globoko v razvoju nove verzije konzole Nintendo Switch. Govorice kažejo, da naj bi Nintendo poskrbel za logične posodobitve kot so svetlejši ekran, boljša baterija in tanjša konzola – Nintendo o novi verziji konzole uradno še podal izjave.


Če se spomnimo malce za nazaj, je Nintendo v preteklosti pogosto ponudil nove variante konzol kajne? Recimo obstaja kar nekaj različnih verzij konzole Nintendo 3DS, med katerimi so nekatere z več močmi in nekatere z bolj svetlečim ekranom. Isto bi lahko rekli za Nintendo DS in pred tem še Game Boy Advance.


V primeru Switcha gre za več kot zgolj govorice, kajti povsem možno je, da bo Nintendo izdal novo nadaljevanje konzole in leto 2019 bi lahko bilo leto, ko bomo dobili prvo verzijo.


3. Metroid Prime 4

Kaj točno sploh je Metroid Prime 4? Trenutno bi lahko rekli, da gre za nekaj malega več kot logotip – vsaj kar se tiče uradnih informacij. Metroid Prime 4 je 4. nadaljevanje prvoosebne serije Metroid Prime. Franšiza je prvič zaživela na konzoli Nintendo GameCube in za seboj potegnila bogato zapuščino in številne lojalne oboževalce. Od zadnjega izdanja je minilo že več kot desetletje, ko je Metroid Prime 3 izšel za konzolo Nintendo Wii.


Naslednje, 4. nadaljevanje igre, bi naj bilo v fazi produkcije na strani japonskega podjetja Bandai Namco in ne v rokah studia, ki je izdelal predhodne tri igre. Nintendo sicer te informacije še ni potrdil, vendar glede na zanesljivost vira, lahko verjamemo, da je temu tako. Po tem, ko je Nintendo naznanil igro z objavo logotipa leta 2017, čakamo, da Nintendo pove kaj več.


4. Bayonetta 3

Igre Bayonetta spominjajo na stare dobre čase akcijskih iger v stilu Devil May Cry in Ninja Gaiden, kjer je igralec bil na preizkušnji svojih refleksov in svetlobno hitrih reakcij. Poleg hitrosti je bilo za dobre rezultate biti tudi učinkovit pri uničevanju zlobnežev, kajti za to je igrica delila “nagrade”. Vse tovrstne akcijske igre so zapakirane v zanimivo zgodbo, ki ne razočara. V primeru Bayonette se igralec postavi v velikansko čarovnico, ki s seboj nosi smrtonosne pištole.

Nintendo se je odločil, da bo igro Bayonetta 3 izdal ekskluzivno za konzolo Nintendo Switch. Že res, da je dotična igra naletele na številne kritike, vendar kot vse kaže Nintendo ostaja zvest svoji filozofiji. Podobno kot pri igri Metroid Prime 4 je tudi v primeru Bayonetta 3, po izidu leta 2017, ostalo samo pri naznanilu. 2019 je mogoče tisto leto, ko bi lahko o obeh igrah izvedeli več, ali pa celo dočakali izida iger.

5. Mario Kart Tour – prva Mario Kart igra za pametne telefone

Verjetno ste že vsi slišali za legendarno igro Mario Kart, ki na sceni kraljuje že 25 let. Končno bi lahko rekli, prihaja igra Mario Kart na pametne telefone kot Mario Kart Tour. Igra bi po vseh napovedih naj izšla pred marcem 2019, ko se za Nintendo zaključi fiskalno leto. Za zdaj nimamo nobene informacije, da bi igra zamudila ta rok, ali pa sploh ne bi izšla.

Torej, kaj nam bo prinesel Mario Kart Tour? Vsekakor veliko vprašanje, na katerega pa nimamo pravega odgovora. Nintendo o dotični igri ni spregovoril že kakšno leto dni, obstaja pa vseeno ena igra, ki bi lahko dala občutek, kaj bo prinesel Mario Kart Tour: Super Mario Run.

Tako Super Mario kot Mario Kart sta jedrni Nintendovi franšizi. Mario Kart 8 Deluxe je celo druga najbolj prodajana Nintendo Switch igra, takoj za igro Super Mario Odyssey. Povsem upravičeno lahko pričakujemo, da bo Mario Kart Tour ponudil nekaj stopenj brezplačno, potem pa zahteval plačilo, za dostop do celotne igre (podobno kot pri igri Super Mario Run). Definitivno gre za takšno igro, kjer lahko Nintendo zahteva plačilo in po vsej verjetnosti jo tudi bo.

6. Yoshi’s Crafted World

Prav tako kot Yoshi’s Island za Super Nintendo, je Yoshi za konzolo Switch platformna igre, v kateri glavno vlogo odigra Yoshi. Vse kar počne je, da meče jajca v sovražnike, ali pa jajca enostavno poje. V novi Yoshi igri boste lahko na vsake toliko časa zamenjali celotno orientacijo stopenj igranja, kar prinaša povsem novo dimenzijo klasične 2D formule.

Za razliko ostalih iger, o katerim smo pisali v članku, v tem primeru lahko z veliko gotovostjo trdimo, da bo datum izida igre jesen 2019.


Prijavi napako v članku