Telefoni
20.07.2016 06:20
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

6 največjih razkritih skrivnosti o iPhunu 7

Pametni mobilni telefon iPhone 7 naj bi prinesel manjše, a pomembne izboljšave v primerjavi s predhodnikom.
Pametni mobilni telefon iPhone 7 naj bi prinesel manjše, a pomembne izboljšave v primerjavi s predhodnikom.

O Applovem domnevnem pametnem mobilnem telefonu iPhone 7 je bilo v zadnjih nekaj mesecih povedanega že veliko, saj naj bi ga računalniški gigant ponudil v prodajo že letos jeseni. Zaradi velikega zanimanja javnosti je o novosti na splet pricurljala že marsikatera govorica, in sicer tako o »navadnem« modelu iPhone 7 kot o večji različici iPhone 7 Plus. V nadaljevanju si zato poglejmo šest največjih razkritih skrivnosti o iPhunu 7, ki vas bodo zagotovo pustile brez besed.

1. Dvojna kamera

Novi pametni mobilni telefon iPhone naj bi bil opremljen z dvema digitalnima fotoaparatoma ločljivosti 12, ki naj bi znatno pripomogla k večji kakovosti zajemanja fotografij. Njihova kakovost pa naj bi bila primerljiva celo z digitalnimi fotoaparati višjega cenovnega razreda. Na žalost pa bo dvojna kamera »rezervirana« le za večji oziroma 5,5 (14-centimetrski) iPhone 7 Plus.

2. Tanjša oblika

Glede na spletne govorice naj bi bil novi iPhone 7 precej tanjši od zdajšnjih modelov. Ker Applov večpredstavnostni predvajalnik iPod Touch v debelino meri le 6,1 milimetrov, so poznavalci prepričani, da bi ohišje novega mobilnega telefona iPhone v debelino merilo med šestimi milimetri in 6,5 milimetri.

3. Brez klasičnega priključka za slušalke

Ker naj bi bilo ohišje pametnega mobilnega telefona tanjše od ohišja zdajšnjega modela, so mnogi poznavalci prepričani, da se bo podjetje Apple odreklo 3,5-milimetrskemu priključku za slušalke. Tega naj bi nadomestil priključek Lightning, kar pomeni, da bo podjetje Apple zanj moralo izdelati posebne slušalke. Glasbo pa bo seveda mogoče poslušati tudi preko brezžične povezave Bluetooth.

4. Pametni priključek

Podjetje Apple je pametni priključek prvič predstavilo v navezi s profesionalnim tabličnim računalnikom iPad Pro. Ta se uporablja za priklop zunanjih perifernih enot, kot je na primer tipkovnica. Mobilni telefon iPhone naj bi bil prav tako opremljen s pametnim priključkom, ta pa naj bi bil na hrbtni strani ohišja.

5. Brezžično polnjenje

Ker bo vmesnik Lightning nadomestil klasičen priključek za slušalke, uporabniki pametnega mobilnega telefona iPhone naj naprave ne bi mogli polniti med poslušanjem glasbe. Zaradi tega so mnogi prepričani, da bo podjetje Apple uvedlo sistem brezžičnega polnjenja. Trenutno še ni znano, za kakšno metodo brezžičnega polnjenja naj bi se računalniški gigant odločil za novi iPhone.

6. Pomnilnik in razpoložljiv prostoru

Če gre verjet spletnim govoricam, bosta pametni mobilni telefon iPhone 7 in iPhone 7 Plus razpolagala z različno količino sistemskega pomnilnika, in sicer dva gigabajta za manjši model in tri gigabajte za večji model. Za shranjevanje podatkov pa naj bi bilo na voljo do 256 gigabajtov prostora.

7. Super kakovostni zaslon OLED

Podjetje Apple naj bi večji model pametnega mobilnega telefona iPhone 7 Plus opremilo s 5,8-palčnim (14,7-centimetrskim) zaslonom AMOLED podjetja Samsung. Ta mu bo omogočil izdelavo novinca s tanjšimi robovi okoli zaslona, kar bo posledično pripomoglo tudi k manjši velikosti telefona. Poleg tega novi iPhone naj ne bi več razpolagal z gumbom »home« oziroma »domov«.


Prijavi napako v članku