Računalništvo, telefonija
18.09.2019 12:00

Deli z drugimi:

Share

5 nasvetov, s katerimi bo letošnje šolsko leto prava zmaga

Ponovno je tisti čas v letu, ko se začne novo šolsko leto in se večina med nami ponovno pripravlja na to. Za nekatere je začetek »šole za življenje«, za druge pa je samo vrnitev nazaj v šolske klopi.
5 nasvetov, s katerimi bo letošnje šolsko leto prava zmaga
5 nasvetov, s katerimi bo letošnje šolsko leto prava zmaga

Ponovno je tisti čas v letu, ko se začne novo šolsko leto in se večina med nami ponovno pripravlja na to. Za nekatere je začetek »šole za življenje«, za druge pa je samo vrnitev nazaj v šolske klopi. Če si želiš zares blesteti v šoli in narediti dober vtis na različnih področjih, imamo zate 5 nasvetov, ki ti bodo pomagali, da bo to šolsko leto najboljše do sedaj.

1. Bodi pozitiven

Ali si vedel, da je Dark Mode moderna digitalna funkcija in ne stanje duha? S pozitivnostjo in odprtostjo povečaj zavedanje o stvareh, ki se dogajajo okoli tebe. Začni nova prijateljstva, s starimi pa ohrani stike in preizkusi nove stvari. Mreženje je pomembno in introverti se na koncu izkažejo za najbolj zanimivo družbo. Razširi svojo mrežo pozitivnih, pristnih in prijateljskih ljudi in si oglej, kako se tudi drugi želijo pridružiti tvoji skupini.

2. Sodeluj pri stvareh, ki imajo dober namen

Če želiš biti dober zgled in narediti vtis na ljudi, je najbolj primerno, da se povežeš s projekti družbene odgovornosti. Naredi nekaj koristnega za družbo, tvoj trud pa bo poplačan z ljudmi, ki cenijo tvoj trud in zagnanost ter pomoč pri takšnih projektih. Bodi pravi vodja in svoje prijatelje vključi v okoljske, izobraževalne ali dobrodelne projekte. Ustvari skupnost ljudi, ki delijo isto strast do tvojih projektov in skupaj delajte na njih!

Pred kratkim smo opazili nekaj super družbeno odgovornih kampanj, kot je U-reporters, ki mladim omogoča, da spregovorijo o razvojnih vprašanjih, podpira otrokove pravice in izboljšuje naše skupnosti. Ali pa kampanjo WWF o tigrih, s katero želijo opozoriti na težave, obenem pa so na Viberju pripravili tudi Chatbot, ki podpira različne dejavnosti zbiranja denarja.

3. Naj se učenje nikoli ne konča

Vedno bodi radoveden in naj se tvoje izobraževanje ne konča že ob prvem šolskem zvoncu. Živimo v svetu brez meja, kjer je možna kakršna koli oblika izobrazbe, ne glede na to, kje si ali kdo si. deleži se dodatnih tečajev, s katerimi boš okrepil svoje praktične ali tehnične spretnosti in razvijaj svoje znanje, ki ti bo pomagalo, da boš dosegel fantastičen uspeh, ne samo v šoli, ampak v življenju na splošno. Začni zdaj in si oglej mednarodno neprofitno izobraževalno organizacijo Khan Academy, ki ustvarja nabor spletnih orodij, ki pomagajo pri izobraževanju dijakov in študentov.

4. Zabavaj ljudi

Sledi trendom in vsem uspešnicam, saj bo prej ali slej prišlo do zabave in zagotovo bodo potrebovali nekoga, ki bo poskrbel za glasbo in ostale zabavne stvari. Bodi to ti. Danes je glasba povsod. Lahko se jo deli v živo, preko spleta ali celo, ko klepetaš s prijatelji. Naj tvoja umetniška duša zabava ostale in naj sledijo tvojemu vajbu.

5. Tehnologija

Danes je izredno pomembno, da si v šoli dobro tehnično podkovan. Z Viberjevimi najnovejšimi funkcijami, ki so prav posebej namenjene novemu šolskemu letu, postani član tehnično usposobljene elite na vaši šoli. Prenesi si nalepke Nazaj v šolo in si oglej, na kakšen način lahko s paketom nalepk izraziš svoje razpoloženje in občutke. Nalepke so šele prvi korak pri Chatbotu, ki ti bo povedal, kakšen dijak oz. študent boš letošnje leto. Zahvaljujoč kvizu lahko spoznaš svoje supermoči in se naučiš, kako jih uporabljati na pravi način. Rezultate deli s sošolci in se začni zabavati še pred začetkom pouka!

Blagovne znamke, dragi tehnološki pripomočki ali druženje s tvojo »tolpo« niso več najbolj kul stvari. Biti kul pomeni, da si povezan z zavedanjem o sebi in kako se spreminjaš v tem vedno spreminjajočem in hitrem šolskem okolju. Najbolj pomembno pa je, da se zavedaš, da to ni povezano s tvojimi sošolci. Vse se vrti okoli tebe, kako se boš spopadal s šolskim letom in kako boš potoval skozi ocenjevalna obdobja oz. semestre. Ko boš imel prave nasvete, boš lahko tudi opravil vse izpite.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Agencija odmev damijan nacevski s.p
Za več informacij so vam na voljo pri Agencija odmev damijan nacevski s.p
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Agencija odmev damijan nacevski s.p? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več