Računalništvo, telefonija
22.09.2005 12:07

Deli z drugimi:

Share

10. srečanje SIOUG z najštevilčnejšo udeležbo doslej

10. strokovno srečanje uporabnikov Oraclove programske opreme – je po številu udeležencev “največje” srečanje doslej, saj je skupno 742 udeležencem postreglo s kar 119 predstavitvami, delavnicami, predavanji in vsebinami ter 13 razstavljavci in pestrim družabnim programom. Katalog partnerskih rešitev, ki je bil na konferenci prvič predstavljen tudi v slovenskem jeziku, je eden izmed projektov s katerimi želi Oracle poglobiti odnose s svojimi partnerji in ki bo zagotovo pripomogel pri doseganju ciljev, ki si jih je Oracle zastavil za področje jugovzhodne Evrope: postati eno najuglednejših podjetij za programsko opremo.

Slovensko društvo uporabnikov programske opreme Oracle je v sodelovanju s podjetjem Oracle Software iz Ljubljane že desetič organiziralo strokovno srečanje uporabnikov Oraclove programske opreme, združeno z Oraclovo konferenco za razvijalce, ki je potekala v Portorožu med 19. in 21. septembrom.

Srečanje SIOUG je eden izmed najpomembnejših dogodkov s področja informacijske tehnologije, kjer se na letni ravni sreča v povprečju približno 500 udeležencev iz slovenskih podjetij (v katerih uporabljajo predvsem Oraclovo sodobno informacijsko tehnologijo) in strokovnjakov s področja. Letošnja konferenca je poleg Oraclove konferenco za razvijalce postregla s 113 strokovnimi, 29 uporabniškimi in 84 partnerskimi predavanji, z okroglo mizo in 6 seminarskimi delavnicami. Ponedeljek in torek so v celoti zapolnila predavanja in predstavitve uporabe Oracle tehnologije, ki so jih predstavili predstavniki podjetij uporabnikov, podjetij Oracle partnerjev v Sloveniji, podjetij pokroviteljev prireditve ter predstavniki Oracla iz Slovenije in tujine, ki so predstavili Oracle aplikacije (z najavo novih poslovno informacijskih rešitev). Poleg seminarskih delavnic, je v torek Julijan Dyke, neodvisni svetovno priznani strokovnjak s področja uporabe Oracle tehnologije, predstavil možnosti nadgradnje Oraclovih tehnologij za posamezne tipe organizacij in potreb. Sreda, zadnji dan srečanja, je bila po ustaljeni praksi namenjena Oraclovi konferenci za razvijalce programske opreme s pomočjo Oracle in ne-Oracle razvojnih orodij ter Oracle baze podatkov.

Tudi letos je bila osrednja pozornost srečanja namenjena predstavitvi najnovejših Oraclovih izdelkov, posebno pozornost pa so namenili delu in razvoju z bazami podatkov, aplikacijskemu strežniku, razvojnim orodjem in poslovnim aplikacijam. Na srečanju je bil prvič v slovenskem jeziku predstavljen tudi evropski Katalog partnerskih rešitev.


Prijavi napako v članku