Računalništvo, telefonija
13.05.2010 10:39
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 nasvetov za podaljšanje časa delovanja baterije

Lifebook P8110
Lifebook P8110

Tudi če nimate prenosnika z baterijo, ki uporablja najnovejšo tehnologijo, lahko čas njenega delovanja podaljšate s pomočjo nasvetov podjetja Fujitsu:

 1. Zmanjšajte svetlost ekrana in izklopite ohranjevalnik zaslona: Z zmanjšanjem svetlosti ekrana s 100% na 60% lahko občutno podaljšate delovanje baterije.
 2. Sopite na zavoro procesorja.
  Nastavite srednjo vrednost zmogljivosti v Windows nadzorni plošči, dostopni preko gumba Mobility Center na Fujitsujevem prenosniku LIFEBOOK.
 3. Izklopite velike porabnike energije, kot so nepotrebni vhodi: LAN povezave in druge nepotrebni vmesniki so lahko izklopljeni med tem ko ste na poti.
 4. Uredite nastavitve porabe – zaslon naj se zatemni po 1-minutnem času neaktivnosti, trdi disk pa po 2 minutah.
 5. Namesto statusa mirovanja (standby) nastavite status hibernacije (hibernate): Nastavite preklop na status hibernacije po preteku določenega časa neaktivnosti.
 6. Ne vključite autopilota: Izključite prednastavljene naloge in preprečite neprestano vrtenje trdega diska.
 7. Osnovno vzdrževanje: defragmetirajte vaš trdi disk za bolj učinkovito delovanje.
 8. Nikoli uporabljene vhode lahko izključite v BIOS-u: če ne potrebujete številnih ali vzporednih vhodov, infra povezave, modema – jih preprosto izključite v BIOS-u.
 9. Premislite o uporabi SSD trdega diska: s tem lahko prihranite do 10% energije.
 10. Bodite pazljivi pri občasni uporabi prenosnika: če svojega prenosnika ne uporabljate dalj časa vam Fujitsu svetuje, da napolnite baterijo do njene 50-70-odstotne kapacitete ter baterijo in prenosnik shranite v hladnem in suhem prostoru (od 10 do 15 stopinj Celzija).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku