Telefoni
26.10.2014 15:58
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ZTE V5 Max in V5S: Odlična mobilnika za noro nizko ceno

Pametna mobilna telefona ZTE V5 Max in V5S ponujata izjemno razmerje med ceno in zmogljivostjo.
Pametna mobilna telefona ZTE V5 Max in V5S ponujata izjemno razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Kitajsko podjetje ZTE je onkraj luže ponudilo v prodajo pametna mobilna telefona, ki bosta zlahka prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije. Novosti s prodajnima oznakama V5 Max in V5S sta namreč opremljeni z dovolj zmogljivo strojno opremo za vsakdanja opravila, ameriški trgovci pa so se od njiju pripravljeni ločiti za preračunanih 130 evrov (V5 Max) oziroma preračunanih 115 evrov (V5S). Novosti naj bi prišli v Evropo predvidoma proti koncu jeseni, zanju pa bo treba odšteti okoli 165 evrov oziroma 145 evrov.

Večji model V5 Max so inženirji podjetja ZTE opremili s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 410, vgrajeno grafično kartico Adreno 306 in dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na voljo 16 gigabajtov prostora, ki ga lahko razširimo s pomnilniško kartico microSD do kapacitete 32 gigabajtov. Zajemu kakovostnih fotografij je kos digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk, spletnim konferencam pa je kos spletna kamera ločljivosti petih milijonov točk. Dovolj dolga avtonomija je zagotovljena z zmogljivo baterijo kapacitete 3.100 miliamperskih ur.

Nekoliko manjši, šibkejši model ZTE V5S pa razpolaga s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti, sistemskim pomnilnikom kapacitete enega gigabajta in vgrajenim sistemskim pomnilnikom z osmimi gigabajti prostora. Ker novost razpolaga z manj zmogljivo strojno opremo, so jo inženirji podjetja ZTE opremili z manj zmogljivo baterijo kapacitete 2.400 miliamperskih ur. Oba mobilnika sta opremljena še s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android 4.4.4 KitKat s prirejenim grafičnim vmesnikom ZTE Nubia 2.5.

Vas zanima več iz te teme?
ZTE telefoni

Prijavi napako v članku