Telefoni
12.07.2012 13:57
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znani zmagovalci tekmovanja bada 2.0 Power App Race

Zmagovalna igra Turbo Fly HD za operacijski sistem Bada.
Zmagovalna igra Turbo Fly HD za operacijski sistem Bada.

Družba Samsung Electronics Co., vodilno globalno podjetje na področju digitalnih medijev in tehnologij digitalne konvergence, je objavilo zmagovalce tekmovanja bada 2.0 Power App Race. Globalno tekmovanje v razvoju mobilnih aplikacij za platformo Samsung bada je končano, najboljšim desetim aplikacijam pa je Samsung namenil po 100 tisoč ameriških dolarjev.


Tekmovanje bada 2.0 Power App Race se je pričelo lanskega oktobra, ko je Samsung razvijalce povabil k ustvarjanju inovativnih aplikacij na platformi bada 2.0. Kriterij uspeha je bil preprost – nagrajene bodo tiste aplikacije, ki jih bodo uporabniki najpogosteje namestili na svoje mobilne telefone. Na tekmovanju je sodelovalo več kot tisoč razvijalcev posameznikov in priznanih razvijalskih ekip iz več kot 50 držav. Denarno nagrado je prejelo prvih deset aplikacij, med njimi je bilo kar pet iger.

Prva aplikacija, ki je dosegla mejnik 100 tisoč prenosov, je bila dirkaška igra TurboFly HD. Francoski razvijalec Marc Fortin je v TurboFly HD igralcem omogočil zanimivo ulično dirkanje in ga še nadgradil z dirkanjem po nebu in puščavi, uporabniško izkušnjo pa še dopolnjuje vrsta dirkališč v 3D-podobi. Fortin je že namignil, da bo zmagovalno aplikacijo uporabnikom pametnih telefonov Samsung Wave ponudil brezplačno. TurboFly HD in še devet drugih aplikacij, ki so prve presegle mejnik sto tisoč prenosov iz aplikacijske trgovine Samsung Apps, je tako prejelo nagrado v višini 100.000 ameriških dolarjev.

Zmagovalne aplikacije bo Samsung v prihodnje promoviral kot t. i. Power Apps, to oznako pa si bodo prislužile tudi nekatere druge mobilne aplikacije, ki so tudi dosegle visoko število prenosov.

Samsung bo v prihodnje predstavil še več programov za razvijalce aplikacij, prav tako pa podjetje načrtuje pripravo več dogodkov za razvijalce, kjer se lahko podrobneje seznanijo s Samsungovimi mobilnimi platformami. Naslednje tekmovanje s področja razvoja aplikacij bo Samsung Smart App Challenge, kjer se bodo razvijalci aplikacij za pametne naprave potegovali za nove nagrade. Več informacij o tekmovanju bada 2.0 Power App Race najdete na spletni strani, namenjeni razvijalcem aplikacij (http://developer.bada.com).

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku