Računalništvo, telefonija
01.03.2020 18:00

Deli z drugimi:

Share

Zmanjšajte stroške s sončno elektrarno

.. Vse več gospodinjstev se odloča, da bo svoj dom opremilo s sončno elektrarno. Kljub nekoliko večji investiciji je to dolgoročna rešitev, s katero boste na koncu prihranili ..
Zmanjšajte stroške s sončno elektrarno
Zmanjšajte stroške s sončno elektrarno

Pametni domovi, pa tudi “navadni” domovi, kjer se lastniki zavedajo, da lahko z lastno sončno elektrarno pripomorejo k čistejšemu okolju, postanejo samooskrbni in nekaj prihranijo tudi pri financah, so vse pogosteje opremljeni z lastnimi sončnimi elektrarnami.

Naložba, ki se izplača

Zakaj bi se odločili za sončno elektrarno? Predvsem je to naložba, ki se izplača.

Vaši stroški za plačilo porabljene energije bodo takoj bistveno nižji, življenjska doba sončne elektrarne pa lahko dosega do 30 let, kar je že lepo obdobje. Z ustrezno rešitvijo si lahko zagotovimo, da z elektriko za gospodinjstvo in ogrevanje ne bomo imeli nikakršnih dodatnih stroškov.

S sončno elektrarno postanete tudi energetsko neodvisni. Energetska samooskrba je super že zaradi samega občutka, da energijo »pridelujete« sami, še bolj pomembno pa je, da boste z lastno sončno elektrarno za vedno neodvisni od nihanja cen na trgu električne energije.

Zmotno je prepričanje, da si tega ne morete privoščiti, saj si lahko financiranje uredite na različne načine v skladu s svojimi finančnimi zmožnostmi.

V SolarShopu, ki se nahaja v Murgle centru v Ljubljani ali na spletni strani solar-shop.si si lahko ogledate ponudbo. Njihovi strokovnjaki, ki se s tem ukvarjajo že 11 let in so postavili že več kot 500 solarnih elektrarn, vam bodo z veseljem priskočili na pomoč z dragocenimi nasveti.

Garancija kakovosti

V SolarShopu boste lahko izbirali med visokokakovostnimi solarnimi moduli za samostojne (otočne) solarne napajalne sisteme ET-Solar. Izdelani so iz kristalnega silicija, ki v vseh pogojih omogoča optimalno proizvodnjo električne energije iz sončne svetlobe.

Solarni moduli nazivne napetosti 12V so sestavljeni iz 36 silicijevih sončnih celic, ki zagotavljajo ustrezno napetost za polnjenje akumulatorskih baterij. Morda imate pomisleke zaradi morebitne toče ali ledu, ki bi lahko poškodovala module. Skrbi so odveč, saj kaljeno steklo omogoča odlično zaščito solarnega modula pred vplivi okolja, tudi pred točo in ledom, hkrati pa odlično prepušča vpadlo sončno svetlobo k sončnim celicam. Solarni modul je obdan z okvirjem iz eloksiranega aluminija, ki mu zagotavlja dobro mehanično robustnost.

Idealna kombinacija s talnim ogrevanjem

Sončnim elektrarnam se odlično poda talno gretje. Poleg ekonomičnosti, torej nizke začetne investicije in ekstremno majhne porabe energije, ga odlikujejo tudi zanemarljivi stroški vzdrževanja, dolga življenjska doba ter samo udobje bivanja. Pogosto niti ne pomislimo, a s talnim ogrevanjem nekaj prihranimo tudi na samem prostoru, saj ne potrebujemo površin, kamor sicer namestimo razna grelna telesa.

Sončna elektrarna zlahka priskrbi dovolj energije za ogrevanje s talnim gretjem, prav zato sta v veliko domovih nepogrešljiv par.

Avtobusna postaja, ki je več kot to

Podjetje SunLife je poskrbelo tudi za prav posebno avtobusno postajo, ki jo najdete v Domžalah. Posebna pa je zato, ker ima ogrevano klop, zaslon ter osem USB in dva brezžična polnilnika za polnjenje mobilnih telefonov, napaja pa se zgolj s solarno energijo. Solarne panele so namestili na streho avtobusne postaje, ker je tam njihov izkoristek tudi največji. Na postajališču je tudi defibrilator in že omenjeni zaslon, namenjen informacijam iz občine in oglasom.

V podjetju so znani tudi po solarnih lučeh, s katerimi so opremili številne sisteme javne razsvetljave po slovenskih občinah in drugod. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več