Računalništvo, telefonija
19.04.2019 11:06
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prepogljiv telefon Samsung Fold je vse prej kot vzdržljiv

Uporabniki prepogljivih telefonov Samsung Fold nad kakovostjo naprave niso preveč navdušeni.
Uporabniki prepogljivih telefonov Samsung Fold nad kakovostjo naprave niso preveč navdušeni.

Ker prepogljivi pametni mobilni telefoni končnim uporabnikom ne izgledajo preveč robustni, je podjetje Samsung pred časom razkril videoposnetek, ki prikazuje, kako je bil njihov prvi prepogljivi telefon Fold preizkušen v namenskih laboratorijih. Podjetje Samsung zagotavlja, da lahko njihov prepogljivi zaslon brez poškodb prepognemo vsaj 200 tisoč krat. Če bi vsak dan pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Fold prepognili 100 krat to dejansko pomeni, da z zaslonom ne bomo imeli težav več kot pet let.

Na žalost pa so v praksi »razmere« povsem drugačne. Uporabnikom se namreč po poročanju južnokorejskih lokalnih medijev pametni mobilni telefoni Samsung Fold dobesedno lomijo ali pa prihaja do počenih zaslonov. Pogosto do poškodb pride že v prvih 24 urah od nakupa naprave, kar zagotovo ni dobra popotnica za pametni mobilni telefon, ki bi moral revolucionirati trg prenosnih naprav. Pri podjetju Samsung so se zato na obtožbe hitro odzvali in poudarili, da so vse omenjene težave omejene na testne primerke telefona Fold in ne na različice, ki so bile pripravljene za prodajo in namenjene vsakodnevni uporabi za delo in zabavo.

Čeprav je do težav prišlo zgolj pri testnih različicah, so pri podjetju Samsung že sprožili notranjo preiskavo, ki naj bi pokazala vzroke za slabo kakovost končnih naprav. Pametni mobilni telefon Samsung Fold bo kljub temu mogoče kupiti od 26. aprila dalje, zanj pa bo treba odšteti kar 2.000 evrov. Kljub visoki ceni pa je bila novost razprodana tako rekoč čez noč, zato upogljivi telefon Samsung Fold ni več mogoče kupiti v predprodaji.


Prijavi napako v članku