Računalništvo, telefonija
10.10.2019 13:02
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zlati boben je tik pred vrati

26. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben svoja vrata ponovno odpira naslednji četrtek, 17. oktobra 2019. Slogan Kreativnost poganja spremembe (Creativity 4 Change) bo vodilo celotnega festivalskega dogajanja, ki bo tekom dveh dni napolnjeno z navdihujočo vsebino tako na odru kot izven njega. Festival zaokrožuje slavnostna podelitev nagrad, kjer bodo razglašeni zmagovalci tekmovalnega programa.
Zlati boben je tik pred vrati
Zlati boben je tik pred vrati

Kreativnost poganja spremembe

Spremembe so edina stalnica, kreativnost pa ena njenih najpomembnejših gonilnih sil. Pomembno je razmišljati globalno, a ob tem ne izgubiti stika z duhom kraja in posledično delovati lokalno, kjer se vse spremembe tudi resnično zgodijo.


Kreativna industrija se je razvila in postala veliko več kot le orodje za pospeševanje prodaje. Vedno bolj se zavedamo načinov s katerimi lahko osvetlimo, prispevamo in vračamo družbi, katere del smo. Možnosti za pozitivne spremembe v svetu, vključevanje in poudarjanje tem, ki so na mnoge načine pomembne za družbo kot celoto, je veliko.


Prav zato želi festival Zlati boben na najrazličnejše načine navdihniti in opolnomočiti kreativno razmišljanje in pozitivne spremembe ter jih osvetliti tako preko tekmovalnega kot tudi kongresnega programa. S sloganom Kreativnost poganja spremembe obračamo našo pozornost k oglaševanju za boljši jutri. Bodite del te spremembe!

Kaj prinaša festivalski program

Povabili so govorce, ki vodijo, navdihujejo in opolnomočijo z zgledom. Ker prihajajo z različnih področij kreativnosti, bomo lahko videli in slišali različne poglede na kreativnost kot tudi percepcije in odnos do sprememb.


Udeleženci festivala bodo imeli priložnost prisluhniti raznolikemu naboru govorcev, ki bodo delili svoje poglede izven okvirjev, znotraj katerih večinoma operiramo – od filozofskih vrst, ki jih bo zastopal najbolj citiran filozof zgodnjega 21. stoletja, Slavoj Žižek, do znanosti s profesorjem Bogdanom Draganskim, direktorjem Neuroimaging Laba LREN na Univerzi v Lozani v Švici, in umetniškega pripovedovanja, kot bi lahko opisali delo fotografinje Rene Effendi, ki je človeške zgodbe delila dokumentirala tudi za National Geographic.

Bobnarji bodo lahko spoznali Andreo Henao, direktorico 360 Agency Berlin in 360 Agency Europe (Nemčija), prve trajnostno usmerjene oglaševalske agencije na svetu, ki po vsem svetu promovira izključno trajnostno naravnane blagovne znamke. Dawid Szczepaniak, izvršni kreativni direktor in partner pri VMLY&R Poljska in umetniška direktorica pri VMLY&R Poljska Ewelina Wojtyczka, pa bosta predstavila kampanjo “The Last Ever Issue”, ki je prejela prvega steklenega kanskega leva za Poljsko in je lep prikaz, kako lahko kreativnost vpliva na spremembo kulture.


Vključujejo tudi Diversity 4 Change. Pogovor z naslovom LGBTQiA+ oglaševanje – negovanje strpnosti ali mavrično zavajanje? bo vodil Jason Romeyko, globalni izvršni kreativni direktor Serviceplana, ki že dolgo podpira LGBTQIA+ iniciative. Na odru se mu bosta pri razmisleku, ali blagovne znamke z LGBTQiA+ kampanjami pomagajo ali škodujejo sami skupnosti, pridružila Julian Wiehl, glavni izvršni urednik in ustanovitelj revije Vangardist, in neverjetno vsestranska in prepoznana ameriška drag umetnica, Lady Bunny.

Festival prinaša tudi veliko možnosti za druženje in zabavo, povezanih z namenom ustvarjati pozitivne spremembe. Tudi z recikliranjem, ki bo v ospredju četrtkove otvoritvene Zabave z razlogom v piranskem Caffe Teatru. Omogoča jo uradna pijača festivala Coca-Cola, v vlogi DJke pa bomo videli multitalentirano drag umetnico Lady Bunny. Imate predlog, kako bi lahko Coca-Cola lahko pripomogla k zmanjšanju odpadkov? S sodelovanjem na Portfolio hitrih zmenkih se lahko potegujete za bogate nagrade: 3.000 EUR (velika nagrada), 2.000 EUR (zlata nagrada) in 1.000 EUR (srebrna nagrada).


26. Zlati boben bo druga izdaja prvega brezgotovinskega festivala v Evropi, pri katerem soo se povezali s plačilno kartico Mastercard. Zato ne pozabite spakirati tudi svoje Mastercard ali Maestro kartice, ki vam bo odprla vrata do številnih ugodnosti na festivalu.


Oglejte si izjemni seznam govorcev in program 26. festivala Zlati boben.

Prve informacije o odzivih na tekmovalni program so tu

Udeleženci bodo imeli priložnost začutiti lokalni duh Portoroža in Pirana, ki se mu bomo letos na odru v okviru slavnostne podelitve nagrad prvič priklonili tudi z novo nagrado Najboljše od duha kraja.


Žirija je pričela s svojim delom, delimo pa že tudi prve informacije o odzivih na letošnji tekmovalni program.


PRIJAVITELJI

– 21 različnih agencijskih mrež sodeluje v tekmovalnem programu
– 208 različnih agencij je prijavilo svoja kreativna dela
– 37,3 % del so prijavile neodvisne agencije
– 112 neodvisnih agencij se poteguje za nagrado Golden Dragon


DRŽAVE

– 26 različnih držav je prijavilo svoja dela v tekmovalni program
– Ciper ima najvišji porast prijavljenih del (900 % več kot v letu 2018)
– Armenija (+300 %), Latvija (+160 %) in Turčija (+93,4 %) so letos prispevale bistveno višje število del v primerjavi z lani


PO SKUPINAH IN TEKMOVANJIH

– 267 posterjev so mladi kreativci prijavili na Tekmovanje za Mlade kreativce
– skupina H. Obrtna odličnost je vodilna v sekciji KAJ, sledita ji skupini B. Tisk in A. Film
– X. Angažiranost in Z. Družbeno dobro sta vodilni skupini v sekciji ZAKAJ

KLJUČNI DATUMI

JAVNA OBJAVA DEL V OŽJEM IZBORU: sreda, 16. oktober 2019 tekom dneva
SLAVNOSTNA PODELITEV NAGRAD: petek, 18. oktober 2019, ob 20.30
26. FESTIVAL ZLATI BOBEN: 17.-18. oktober 2019

Več o festivalu Zlati boben: https://goldendrum.com/
Festivalski program: https://goldendrum.com/si/program/thursday
Dostop do spletnega sistema za prijavo osebne udeležbe https://engine.goldendrum.com/?lng=slv
Registracija za medijsko akreditacijo: https://engine.goldendrum.com/accreditation
Priročnik za medije: https://goldendrum.com/files/13101/26gdmediakit.pdf
Gradivo za medije: https://goldendrum.com/si/press/media-materials


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več