Prenosni računalniki
30.03.2010 15:47
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Žepni računalnik Creation Tech CTEB7G za 65 ameriških dolarjev

Creation Tech CTEB7G je prevzel lovoriko najcenejšega žepnega računalnika na svetu.
Creation Tech CTEB7G je prevzel lovoriko najcenejšega žepnega računalnika na svetu.

Na Kitajskem si računalničarji lahko privoščijo tablični žepni računalnik že za borih 65 ameriških dolarjev oziroma slabih 50 evrov. Cenovno izjemno ugoden žepni računalnik s prodajno oznako CTEB7G je pripravilo nam nekoliko manj znano kitajsko podjetje Creation Tech.

Novinec ima za prikazovanje slik na voljo 7-palčni (17,8-centimetrski) zaslon ločljivosti 800 x 600 točk, medtem ko je preračunavanju podatkov kos energijsko varčen procesor VIA VT 8505 takta 533 megahercev. Za shranjevanje vmesnih izračunov in ukazov pa je na voljo 128 megabajtov sistemskega pomnilnika. Podatke lahko računalničarji shranjujejo na vgrajeni pomnilnik kapacitete 2 gigabajta.

Ponujeni prostor vgrajenega pomnilnika lahko na srečo razširimo s pomočjo pomnilniških kartic SD. Za brezžično povezljivost z zunanjimi napravami je poskrbljeno s povezavo Wi-Fi. Poganjane prednameščene programske opreme so programerji podjetja Creation Tech zaupali Microsoftovemu operacijskemu sistemu Windows CE 6.0.

Napolnjena baterija zagotavlja slabih pet ur avtonomije. Čeprav se žepni računalnik Creation Tech CTEB7G po zmogljivosti ne more kosati s cenovno precej dražjimi izdelki priznanih proizvajalec žepnih računalnikov, je zagotovo kot nalašč za deskanje po svetovnem spletu, branje elektronskih sporočil in opravljanje enostavnejših pisarniških del.


Prijavi napako v članku