Programska in razvojna orodja
03.06.2021 14:24

Deli z drugimi:

Share

End-End “Governance, Risk and Compliance” avtomatizacija

Pametne organizacije in njihove vodje se vse bolj zavedajo, da so odločitve lahko učinkovite le na osnovi pravih in točnih podatkov, predvsem s področja “Governance, Risk and Compliance” (GRC).
ZenGRC omogoča avtomatsko integracijo podatkov na osnovi katerih ima organizacija celovit pregled vpliva na zahteve, regulacije in cilje.
ZenGRC omogoča avtomatsko integracijo podatkov na osnovi katerih ima organizacija celovit pregled vpliva na zahteve, regulacije in cilje.

Stari pregovor pravi: “Kar Američan naredi, Kitajec kopira, Evropejec pa regulira.” Tako smo iz dneva v dan nenehno podvrženi novim regulacijam, zakonodajam in pa nenazadnje standardom, s katerimi moramo biti skladni, a jim vseeno težko učinkovito sledimo.

Naslednji pregovor pravi: “Neumen kmet ima največji krompir.” Mogoče se to res sem in tja komu izide, ampak gledano na dolgi rok mora vsaka organizacija razumeti, kakšna so tveganja, ki jih lahko prinesejo ljudje, poslovanje, okolje, konkurenca, regulacija, zakonodaja in podobni dejavniki.

Zato ni čudno, da se vse več organizacij zaveda, da sta razumevanje tveganj in proces odločanja na osnovi ocene tveganj, edina pravilna smer.

ZenGRC

Naslednje vprašanje, ki se poraja je “Kako omenjeno problematiko rešiti čimbolj učinkovito in avtomatizirano?

Ključ do uspeha je mapiranje operativnih podatkov na kontrole in kontrole na okvire, kot so standardi, regulacije in zakonodaja (prikazano na spodnji sliki).

Le tako bo organizacija resnično razumela, kako npr. varnostni incident, ki se je zgodil, vpliva na celotno skladnost, tveganja, cilje in na usmeritev organizacije.

ITSM CENTER d.o.o. je specializirano podjetje za digitalno transformacijo na osnovi upravljanja IT storitev, upravljanja tveganj in projektnega vodenja.

Za omenjeno področje sodeluje z vodilnim proizvajalcem – Gartner TOP 10 z nazivom ZenGRC (www.reciprocitylabs.com).

ZenGRC je orodje, ki omogoča:

  • Izvajanje presoj – centralni vir resnice in dokazov
  • Upravljanje tveganj
  • Upravljanje skladnosti
  • Upravljanje internih politik
  • Upravljanje tveganj povezanih z zunanjimi izvajalci
  • Upravljanje neprekinjenega poslovanja

Orodje omogoča avtomatsko integracijo operativnih podatkov, na osnovi katerih ima organizacija celovit pregled vpliva na zahteve, regulacije, cilje ipd., na katere operativni podatki vplivajo.

Več informacij najdete na itsm-center.si. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
ZenGRC

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več