Triki in nasveti
03.08.2009 06:20
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Želite instant copyright?

Copyright
Copyright

Ste se že kdaj vprašali, kako v besedilo vnesti znak copyright (©), brez kopiranja in iskanja po tabeli tisočih simbolov?

Naj vam razkrijemo dva načina, ki bosta odpravila vaše nočne more. Prvi je nekoliko enostavnejši, vendar bo drugi deloval v skoraj vsakem programu.

1. Najlažji način je, da preprosto vpišete naslednje zaporedje znakov: (c). Če uporabljate Microsoft Word, OpenOffice ali kak drug podoben program, bodo ti sami preoblikovali (c) v ©, takoj ko boste vnesli zaklepaj.

2. Če se med tipkanjem v program (c) prikaže kot (c), pritisnite in držite tipko Alt in obenem natipkajte kombinacijo števil 0169. Ko boste spustili ALT se bo prikazal simbol ©.

To ne bo delovalo, če boste uporabili številke, ki so nad črkami polne Qwerty tipkovnice. Morali boste uporabiti numpad območje – številke, ki so na skrajnem desnem koncu tipkovnice. Odvisno od programa, ki ga uporabljate, boste morda morali vključiti NumLock. Če boste uporabljali prenosni računalnik z vgrajeno v tipkovnico, preglejte dokumentacijo in poiščite, kako je moč simulirati Numpad področje.


Prijavi napako v članku