Računalništvo, telefonija
12.03.2014 21:53

Deli z drugimi:

Share

Že osmi MIKK LAN v Murski Soboti

POZOR! NALEZLJIVO!
POZOR! NALEZLJIVO!

Govori se, da se bo letos zgodilo veliko državno prvenstvo v video igrah 2014. Sistem igranja bo potekal skozi kvalifikacije, ki bodo najboljše pripeljale na državno prvenstvo 2014, ki bo proti koncu leta v Mariboru. Ene izmed prvih kvalifikacijskih tekem se bodo zgodile tudi v sklopu že osme tradicionalne MIKK LAN zabave. Kaj je sploh lan zabava? Kaj se tam dogaja in še več, si preberite spodaj.

Kaj je LANPARTY?

Je dogodek, ki se ga udeleži različno število ljudi – začenši z 10, in v primeru največjih zbiranj, več kot 10.000 – ki so vsi na istem mestu z enim samim razlogom, ki je igranje videoiger. Vsi računalniki so povezani v lastno omrežje in normalno nato povezani še s svetovnim spletom, kar naredi izkušnjo kar se podobno domačemu okolju, le z veliko več zabavnimi in socialnimi elementi.

Kdo se lahko udeleži dogodka?

MiKK LAN-a se lahko udeleži kdorkoli, ob pogoju, da se strinja s spošnimi pogoji, s sabo prinese računalnik, monitor in vso kramo, ki spada zraven in se ve sprostiti ter prepustiti zabavi. Osebe mlajše od 16 let bodo ob prihodu oddale tudi dovoljenje staršev, ki ga najdete na tukaj.

Kako poteka lanparty?

Vsi prisotni igralci se na lokaciji z mrežnimi kabli povežejo na lokalno omrežje hitrosti 100Mb/s, nato pa lahko igrate proti drugim udeležencem v zabavnih tekmovanjih ali pa vsem pokažete svoje sposobnosti proti nasprotnikom na spletu. Izbira je vaša, povemo naj vam pa le, da je pogled nasprotnika, ki izgubi, neprecenljiv.

Kaj vse moram prinesti s sabo?

Strojna oprema

 • Osebni računalnik z vsemi potrebnimi kabli
 • Ekran in vse kable, ki spadajo k ekranu
 • Tipkovnica, miška in podloga
 • Slušalke in mikrofon
 • Internetni kabel, ki naj bi bil vsaj 3-5 m dolg
 • Električni razdelilec z vsaj 3 luknjami!
 • Mobilni telefon in polnilec

Programska oprema

 • Igre in programsko opremo
 • Anti-virus

Oblačila in spalne potrebščine

 • Udobna oblačila in primerna obutev
 • Spalna vreča
 • Dodatno pokrivalo
 • Vzglavnik

Katere igre se igrajo na MIKK LAN-u?

Izvedli bomo neobvezna tekmovanja v večih igrah, o katerih boste odločali vi, udeleženci, dočim bo definitivno potekal neformalen League of Legends turnir v 5v5 načinu. Seveda pa lahko igrate karkoli si boste zaželeli, le ne bodite šokirani ob osuplih pogledih, ki jih boste dobili ob igranju Sims: The Reunion.

Ali moram igrati v vseh tekmovanjih na dogodku?

Sploh vam ni potrebno tekmovati, lahko se pridete le družit ob vašemu priljubljenemu sredstvu sproščanja in zabave – računalniških igrah. Tista tekmovanja, ki jih pa bomo izvedli, pa ne bodo obvezna, kot tudi ne bodo posebej nagrajena. A vseeno vabimo tudi tiste najbolj tekmovalne posameznike in ekipe k udeležbi, saj predstavlja MiKK LAN idealen prostor za pripravo pred večjimi dogodki poletja.

Ali je kakšna prijavnina?

Prijavnina je simbolična in znaša 10€ na osebo, s katero bomo udeležencem zagotovili zdrave prigrizke in pijačo tekom dogodka.

Kako je s pijačo in hrano?

Kot je to tradicija na MIKK LAN-ih bo poskrbljeno za zdravo hrano in pijačo v obliki brezalkoholnih pijač in raznih narezkov, sadja, mlečnih izdelkov in podobnega. Za več primerov si oglejte slike prejšnjih dogodkov.

Kakšne nagrade podelimo najboljšim ?

Z osmim zaporednim dogodkom bomo spremenili način nagrajevanja – ne bo več organiziranih tekmovanj kot poprej, pač pa bomo igrali za zabavo, se družili in preživeli vikend veselo, brez porazov. Seveda bomo organizirali tudi nagradno igro ali dve, v katerih bomo podarili kak kos računalniške periferije ali igralni naslov.

Vabljeni torej na MIKK LAN v Mursko Soboto. Tokrat se bomo igrali najmanj na računalnikih in konzolah Neo Geo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več