Računalništvo, telefonija
12.03.2014 21:53

Deli z drugimi:

Share

Že osmi MIKK LAN v Murski Soboti

POZOR! NALEZLJIVO!
POZOR! NALEZLJIVO!

Govori se, da se bo letos zgodilo veliko državno prvenstvo v video igrah 2014. Sistem igranja bo potekal skozi kvalifikacije, ki bodo najboljše pripeljale na državno prvenstvo 2014, ki bo proti koncu leta v Mariboru. Ene izmed prvih kvalifikacijskih tekem se bodo zgodile tudi v sklopu že osme tradicionalne MIKK LAN zabave. Kaj je sploh lan zabava? Kaj se tam dogaja in še več, si preberite spodaj.

Kaj je LANPARTY?

Je dogodek, ki se ga udeleži različno število ljudi – začenši z 10, in v primeru največjih zbiranj, več kot 10.000 – ki so vsi na istem mestu z enim samim razlogom, ki je igranje videoiger. Vsi računalniki so povezani v lastno omrežje in normalno nato povezani še s svetovnim spletom, kar naredi izkušnjo kar se podobno domačemu okolju, le z veliko več zabavnimi in socialnimi elementi.

Kdo se lahko udeleži dogodka?

MiKK LAN-a se lahko udeleži kdorkoli, ob pogoju, da se strinja s spošnimi pogoji, s sabo prinese računalnik, monitor in vso kramo, ki spada zraven in se ve sprostiti ter prepustiti zabavi. Osebe mlajše od 16 let bodo ob prihodu oddale tudi dovoljenje staršev, ki ga najdete na tukaj.

Kako poteka lanparty?

Vsi prisotni igralci se na lokaciji z mrežnimi kabli povežejo na lokalno omrežje hitrosti 100Mb/s, nato pa lahko igrate proti drugim udeležencem v zabavnih tekmovanjih ali pa vsem pokažete svoje sposobnosti proti nasprotnikom na spletu. Izbira je vaša, povemo naj vam pa le, da je pogled nasprotnika, ki izgubi, neprecenljiv.

Kaj vse moram prinesti s sabo?

Strojna oprema

 • Osebni računalnik z vsemi potrebnimi kabli
 • Ekran in vse kable, ki spadajo k ekranu
 • Tipkovnica, miška in podloga
 • Slušalke in mikrofon
 • Internetni kabel, ki naj bi bil vsaj 3-5 m dolg
 • Električni razdelilec z vsaj 3 luknjami!
 • Mobilni telefon in polnilec

Programska oprema

 • Igre in programsko opremo
 • Anti-virus

Oblačila in spalne potrebščine

 • Udobna oblačila in primerna obutev
 • Spalna vreča
 • Dodatno pokrivalo
 • Vzglavnik

Katere igre se igrajo na MIKK LAN-u?

Izvedli bomo neobvezna tekmovanja v večih igrah, o katerih boste odločali vi, udeleženci, dočim bo definitivno potekal neformalen League of Legends turnir v 5v5 načinu. Seveda pa lahko igrate karkoli si boste zaželeli, le ne bodite šokirani ob osuplih pogledih, ki jih boste dobili ob igranju Sims: The Reunion.

Ali moram igrati v vseh tekmovanjih na dogodku?

Sploh vam ni potrebno tekmovati, lahko se pridete le družit ob vašemu priljubljenemu sredstvu sproščanja in zabave – računalniških igrah. Tista tekmovanja, ki jih pa bomo izvedli, pa ne bodo obvezna, kot tudi ne bodo posebej nagrajena. A vseeno vabimo tudi tiste najbolj tekmovalne posameznike in ekipe k udeležbi, saj predstavlja MiKK LAN idealen prostor za pripravo pred večjimi dogodki poletja.

Ali je kakšna prijavnina?

Prijavnina je simbolična in znaša 10€ na osebo, s katero bomo udeležencem zagotovili zdrave prigrizke in pijačo tekom dogodka.

Kako je s pijačo in hrano?

Kot je to tradicija na MIKK LAN-ih bo poskrbljeno za zdravo hrano in pijačo v obliki brezalkoholnih pijač in raznih narezkov, sadja, mlečnih izdelkov in podobnega. Za več primerov si oglejte slike prejšnjih dogodkov.

Kakšne nagrade podelimo najboljšim ?

Z osmim zaporednim dogodkom bomo spremenili način nagrajevanja – ne bo več organiziranih tekmovanj kot poprej, pač pa bomo igrali za zabavo, se družili in preživeli vikend veselo, brez porazov. Seveda bomo organizirali tudi nagradno igro ali dve, v katerih bomo podarili kak kos računalniške periferije ali igralni naslov.

Vabljeni torej na MIKK LAN v Mursko Soboto. Tokrat se bomo igrali najmanj na računalnikih in konzolah Neo Geo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več