Računalništvo, telefonija
26.02.2009 05:45

Deli z drugimi:

Share

Združljivostne težave za IE8


Nezdružljivost je posledica prilagajanja spletnih strani brskalnikom IE, ki so bili pripravljeni mimo vseh standardov.

Microsoft je na svoji spletni strani proti koncu januarja objavil zadnjo razvojno različico spletnega brskalnika Internet Explorer 8, ki se ponaša z nazivom RC1, kar pomeni, da gre za kandidata za končno izdajo. Programerji so poskusni spletni brskalnik IE8, ki naj bi bil dokončno nared do poletja, opremili s prav vsemi bonbončki, ki bodo na voljo v končni inačici.

Čeprav naj bi Microsoft pri novem brskalniku odpravil večino težav z združljivostjo, ki jih je imel s priljubljenimi spletnimi stranmi, kot so Gmail, Google Calendar in Facebook, temu kakopak ni tako. Priljubljeni spletni brskalnik namreč nepravilno prikazuje celo vrsto najbolj obiskanih spletnih strani, med katerimi začuda (ali pa tudi ne) najdemo tudi uradno Microsoftovo spletno stran.

Zaradi tega so Microsoftovi programerji v IE8 vključili združitveno funkcijo “Compatibility view”, ki poskrbi za samodejno prilagoditev izgleda nezdružljive spletne strani. Na seznamu nezdružljivih strani najdemo poleg Microsofta še Yahoo, Adobe, Facebook, Youtube, Apple, Sony, Wikipedia, Dell, The Pirate Bay in še bi lahko naštevali.


Prijavi napako v članku