Računalništvo, telefonija
09.11.2016 15:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaradi zmage Donalda Trumpa se je sesula spletna stran za priseljence

Zaradi zmage Donalda Trumpa se je sesula spletna stran za priseljence
Zaradi zmage Donalda Trumpa se je sesula spletna stran za priseljence

Ob zmagi Donalda Trumpa na predsedniških volitvah v Združenih državah Amerike, na katerih je premagal Hillary Clinton, se je po pisanju številnih tujih medijev sesula uradna spletna stran za pridobivanje državljanstva in priseljevanja v Kanado (Citizenship and Immigration Canada). To naj bi se zgodilo, ker naj bi številni prebivalci ZDA začeli pospešeno iskati načine, da zapustijo svojo državo. Znano je namreč, da je Trump, čeprav je poročen s Sevničanko Melanijo Trump (prej Knavs), že večkrat izrazil nestrpnost do ljudi drugih narodnosti, prepričanj in ras.

Ameriška medijska hiša CBC je poročala, da naj bi bilo na dan volitev na omenjeni spletni strani 200.000 obiskovalcev, od tega kar 100.000 Američanov. Za primerjavo: en teden pred volitvami je stran obiskalo “le” 17.000 uporabnikov. Iz tega lahko razberemo, da spletna stran ni bila pripravljena na tako nenadno porast spletnega prometa in je zaradi nenadne obremenitve prenehala delovati.

Podobnemu fenomenu zanimanja za selitev smo bili sicer priča že ob rezultatih junijskega britanskega referenduma, ko so tamkajšnji volivci večinsko glasovali, da Velika Britanija zapusti Evropsko unijo (t. i. Brexit). Evropska unija skuša to težavo rešiti tako, da bi Britancem pustila obdržati evropsko državljanstvo.

Trump je na ameriških volitvah zbral 290 elektorskih glasov, Clintonova pa 232. Za zmago je bilo dovolj že 270 elektorskih glasov. Je pa Clintonova dobila več glasov prebivalcev, kar pa ji ne pomaga kaj dosti, saj v ZDA ljudstvo predsednika izbira posredno, končno besedo pa imajo elektorji.


Prijavi napako v članku