Računalništvo, telefonija
02.05.2018 12:22

Deli z drugimi:

Share

Zapestnica, s katero lahko testiramo pijačo preden jo spijemo

Zapestnica, s katero lahko testiramo pijačo preden jo spijemo
Zapestnica, s katero lahko testiramo pijačo preden jo spijemo

Pravila, ki se tičejo pijače na koncertih, festivalih in v barih so precej preprosta: vedno imejte svoj kozarec pod kontrolo, pazite se neznancev in bodite pozorni pri komu puščate pijačo. Avstralski izum bi lahko situacijo popolnoma spremenil in s tem vplival na varnost udeležencev na množičnih prireditvah, še posebej to velja za žensko populacijo.

Sip Safe je tako kot že nakazuje samo ime, zapestnica namenjena koncertom in festivalom. Uporabnikom omogoča, da z njo testirajo prisotnost drog v pijači. Vse kar moramo narediti je, da na dve piki na zapestnici nanesemo pijačo in počakamo nekaj minut. Če se piki obarvata temno modro, potem je to znak, da bi lahko vaša pijača bila na nek način “obogatena” z različnimi sredstvi.

To vsekakor ni prvi tovrstni izum, ki skrbi, da vaša pijača ne vsebuje drog – na tržišču že obstajajo razni senzorji in celo lak za nohte, ki omogoča testiranje. Zapestnica Sip Safe je plod ideje avstralske kreativne agencije Y&R ANZ, po izgledu pa spominja na klasične zapestnice, ki jih dobimo na koncertih ali festivalih in nam omogočajo nemoteno gibanje po prostoru.

Zapestnica je bila testirana leta 2017 na avstralskem festivalu Schoolies, sedaj pa je na voljo za nakup preko spleta. V načrtu je tudi širitev na številne druge prireditve za mlade po državi, sčasoma pa tudi na festivale po svetu.


Prijavi napako v članku