Računalništvo, telefonija
06.02.2020 06:40
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poco X2: šest kamer in dostopna cena

Novi Poco X2 za malo denarja ponuja resnično veliko!
Novi Poco X2 za malo denarja ponuja resnično veliko!

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki za odličen pametni mobilni telefon niso pripravljeni odšteti veliko denarja. Govorimo o pametnem mobilnem telefonu Poco X2, ki je bil uradno predstavljen v začetku februarja. Glavne lastnosti novega pametnega mobilnega telefona Android so njegova precej nizka maloprodajna cena in nadvse zanimive specifikacije strojne opreme.

Pametni mobilni telefon Poco X2 je namreč opremljen z nadvse kakovostnim zaslonom s 16,9-centimetrsko oziroma 6,67-palčno diagonalo, ločljivostjo FHD+, povprečno frekvenco osveževanja do 120 sličic na sekundo ter podporo za standard HDR10. V zaslonu so na voljo odprtine za kamere za zajem sebkov, medtem ko bralnik prstnih odtisov žal ni vgrajen v zaslon. Ta se nahaja znotraj gumba za vklop in izklop naprave, ki je postavljen na stranico všečnega ohišja. Zaslon pred poškodbami ščiti zaščitno steklo Gorilla Glass 5, odporen pa je še na vodne kapljice in prah.

Novi Poco X2 poganja mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 730G, preostala strojna oprema pa je odvisna od izbrane različice naprave. Izbiramo lahko med sistemskim pomnilnikom kapacitete 6 in 8 gigabajtov ter vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti, 128 gigabajti in 256 gigabajti prostora. Piko na i daje baterija kapacitete 4.500 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja. Za zajem sebkov sta na voljo spletni kameri ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk in 2 milijona slikovnih točk, za zajem fotografij pa najdemo glavno kamero ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk, ultraširoke ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk ter makro in globinsko kamero ločljivosti 2 milijonov slikovnih točk. Te omogočajo tudi zajem kakovostnih videoposnetkov v ločljivosti 4K.

Pametni mobilni telefon Poco X2 je trenutno na voljo le na indijskem trgu, kmalu pa naj bi bil dostopen tudi drugod po svetu. Za vstopno različico opremljeno s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov pa je treba odšteti okoli preračunanih 205 evrov. Najzmogljivejši model opremljen z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov pa je vrednoten na preračunanih 259 evrov.


Prijavi napako v članku