Računalništvo, telefonija
08.04.2019 06:37
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zanimivi Galaxy A90 ponovno v središču pozornosti!

Prihajajoči Samsung Galaxy A90 bi prinesel zvrhan koš novih tehnologij!
Prihajajoči Samsung Galaxy A90 bi prinesel zvrhan koš novih tehnologij!

Ljubitelji mobilnih naprav Android že nestrpno pričakujejo novi pametni mobilni telefon podjetja Samsung, saj bo ta precej drugačen v primerjavi z obstoječimi modeli družine Galaxy. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Galaxy A90, ki bo opremljen z zaslonom, ki bo pokrival celotno sprednjo stranico telefona, kar pomeni, da tu ne bomo našli nobene reže ali odprtine. S tem bo uporabnik imel na voljo več površine za prikazovanje vsebin, podjetju Samsung pa bo rešitev omogočila uporabo večjega zaslona brez povečanja dimenzij naprave.

Čeprav se bo zaslon pri pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy A90 razprostiral čez celotno sprednjo stranico telefona, uporabniki bodo seveda lahko še vedno računali na spletno kamero. Ta bo namreč vgrajena na poseben dvižni mehanizem, ki se bo skupaj s spletno kamero iz ohišja »prikazal« naprave vsakič, ko bo to potrebno. Ker naj bi bil ta mehanizem hiter in zanesljiv, so poznavalci prepričani, da ga bodo uporabniki hitro vzljubili.

Kot vse kaže naj bi bil pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A90 že praktično nared za pričetek prodaje (uradna predstavitev novosti naj bi se zgodila v prvi polovici Aprila), saj je kitajska spletna stran Weibo razkrila vse strojne podrobnosti novosti. Novost naj bi bila opremljena s kar 17-centimetrskim oziroma 6,7-palčnim zaslonom OLED ločljivosti FDH+, za hitro in zanesljivo delovanje pa naj bi poskrbel osemjedrni mobilni procesor Snapdragon 710. Tu bomo našli še tri fotoaparate ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, osem milijonov slikovnih točk in tipalo ToF, baterijo zmogljivosti 3.700 miliamper ur in polnilnik zmogljivosti 25 vatov.

Novi Samsung Galaxy A90 bo poseben tudi zaradi tega, ker ne bo razpolagal s klasičnim zvočniškim sistemom. Zvok se bo namreč predvajal s tehnologijo, ki omogoča prenos zvoka preko zaslona. Kakovost zvoka pri tem ni okrnjena, uporabnik pa lahko zvok odlično sliši tudi v primeru, kot je pametni mobilni telefon naslonjen na mizo ali na sedež v avtomobilu.


Prijavi napako v članku