Slika, tv, avdio
Digitalizacija
13.05.2021 09:33
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj izbrati interaktivne zaslone na dotik?

Se spomnite časov, ko je bilo dotikanje zaslonov nekaj nezaslišanega? Bali smo se puščanja mastnih prstnih odtisov, ki so vplivali na kakovost prikazane slike.
Zasloni na dotik so zabavni, privlačni in očarljivi.
Zasloni na dotik so zabavni, privlačni in očarljivi.

Časi se spreminjajo in tehnologija zaslonov na dotik je postala naš vsakdanjik. Ljudje zdaj pričakujejo, da so zasloni dovzetni za njihove ukaze. Mobilni telefoni so dober dokaz, da si ne moremo predstavljati sodobnega življenja brez zaslonske tehnologije. V vsakem žepu se skriva kompaktno orodje za delitev informacij. Še bolj pa izstopajo interaktivni zasloni, ki so prisotni na skoraj vsakem koraku in v skoraj vsakem poslovnem prostoru. Postali so pomemben del našega življenja in trend ne kaže znakov upočasnitve. Zakaj pa so tako priljubljeni?

Uporabniki si želijo dobre uporabniške izkušnje

Uporabniki se med seboj občutno razlikujejo, združuje pa jih želja po kvalitetni izkušnji. Interaktivni zasloni omogočajo podjetjem, da strankam nudijo tisto, kar si želijo. Zasloni na dotik so zabavni, privlačni in očarljivi. Potrošnikom in uporabnikom pomagajo, da se globlje povežejo z blagovno znamko, vodijo stranke skozi postopek nakupa, ustvarjajo nepozabne trenutke, vodijo šolske učilnice in poslovne sestanke.

Interaktivni zasloni spodbujajo ljudi k sodelovanju, ker je tehnologija enostavna in domača prav vsakemu uporabniku. Preko interaktivnega zaslona dobite učinkovitejše in razburljivejše poslovne sestanke. Zasloni omogočajo, da vsak posameznik prevzame pobudo in začne voditi sestanek. Na voljo je kar nekaj funkcij, za katere ne potrebujete predhodnega računalniškega znanja. Enostavno vstanete in začnete prenašati svoje ideje na interaktivni zaslon. Hkrati pa boste spodbudili ostale udeležence, da prispevajo svoja mnenja, ki jih boste lahko shranili in delili naprej. Nastavite lahko tudi skupne seje, kjer se lahko ostali uporabniki na zaslon povežejo s svojimi napravami in interaktivno sodelujejo pri vsebini.

Nižji stroški vzdrževanja in večja energetska učinkovitost

Če ste kdaj uporabljali tradicionalni projektor, se zavedate, da so nadomestne žarnice lahko finančna luknja. Interaktivni zasloni pa so zelo podobni osebnim računalnikom, saj je vzdrževanje minimalno in enostavno. Projektor za delovanje potrebuje računalnik, kar pomeni slabši energetski izkoristek. Povprečen projektor porabi približno 1010 vatov energije, medtem ko 55-palčni interaktivni zaslon z vgrajenim računalnikom porabi 220 vatov. Ključna je tudi življenjska doba, ki je zaradi vrste pametnih tehnologij, kot sta samodejno prilagajanje svetlosti in premišljene izbire trajnostnih materialov, občutno daljša od običajnih projektorjev.

Vsebina je živahna in jasna

Interaktivni zasloni so lahko opremljeni z zaščito proti bleščanju, kar pomeni, da vsebina ostaja jasna in dinamična tudi pri dnevni svetlobi. Ni potrebe po zatemnitvi prostora ali zaprtih žaluzijah. Če vas je projektorska tehnologija omejevala, vas bodo interaktivni zasloni osvobodili. Na izbiro imate HD ali UHD zaslone, 4K ali 8K ločljivost in kopico osupljivih vizualnih elementov, s katerimi boste očarali sodelavce.

Izboljšana dostopnost

Čeprav je glavna funkcija interaktivnih zaslonov prikazovanje in delitev podatkov, imate še vedno na voljo vse osnovne funkcije računalnika. Dostopate lahko do vseh Windows programov, tako na osebnem kot na prenosnem računalniku. Na nekaterih zaslonih so prednaložene tudi aplikacije za Android, hkrati pa imate dostop do interaktivne programske opreme. Najbolj priljubljeni programi so digitalna tabla z orodji za opombe, snemalnik zaslona in urejevalnik datotek. Večina interaktivnih zaslonov dovoljuje 10-točkovno dotikanje in upravljanje s pisalom.

Izboljšajo učenje

Interaktivni zasloni na dotik spodbujajo in krepijo aktivno učenje, ki pomaga učencem osvojiti določeno znanje s pomočjo vizualne vsebine. Tako kot v poslovnih prostorih tudi v šolskih učilnicah spodbujajo sodelovanje. Podpora za večtočkovno dotikanje omogoča, da učenci istočasno delijo svoje ideje celotnemu razredu ali skupini. To je idealen način za razvijanje kritičnih življenjskih veščin. Od vsake nove generacije se zahteva večja prilagodljivost, boljše sposobnosti za reševanje problemov in hitrejše kritično razmišljanje. Na poti jim lahko pomagajo interaktivni zasloni, ki s pomočjo namenske programske opreme spodbujajo vse spektre učenja.

Več o interaktivni tehnologiji na spletni strani strim.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zasloni interaktivni zaslon

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri STRIM PLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

strim plus doo logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več