Slika, tv, avdio
Digitalizacija
13.05.2021 09:33
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj izbrati interaktivne zaslone na dotik?

Se spomnite časov, ko je bilo dotikanje zaslonov nekaj nezaslišanega? Bali smo se puščanja mastnih prstnih odtisov, ki so vplivali na kakovost prikazane slike.
Zasloni na dotik so zabavni, privlačni in očarljivi.
Zasloni na dotik so zabavni, privlačni in očarljivi.

Časi se spreminjajo in tehnologija zaslonov na dotik je postala naš vsakdanjik. Ljudje zdaj pričakujejo, da so zasloni dovzetni za njihove ukaze. Mobilni telefoni so dober dokaz, da si ne moremo predstavljati sodobnega življenja brez zaslonske tehnologije. V vsakem žepu se skriva kompaktno orodje za delitev informacij. Še bolj pa izstopajo interaktivni zasloni, ki so prisotni na skoraj vsakem koraku in v skoraj vsakem poslovnem prostoru. Postali so pomemben del našega življenja in trend ne kaže znakov upočasnitve. Zakaj pa so tako priljubljeni?

Uporabniki si želijo dobre uporabniške izkušnje

Uporabniki se med seboj občutno razlikujejo, združuje pa jih želja po kvalitetni izkušnji. Interaktivni zasloni omogočajo podjetjem, da strankam nudijo tisto, kar si želijo. Zasloni na dotik so zabavni, privlačni in očarljivi. Potrošnikom in uporabnikom pomagajo, da se globlje povežejo z blagovno znamko, vodijo stranke skozi postopek nakupa, ustvarjajo nepozabne trenutke, vodijo šolske učilnice in poslovne sestanke.

Interaktivni zasloni spodbujajo ljudi k sodelovanju, ker je tehnologija enostavna in domača prav vsakemu uporabniku. Preko interaktivnega zaslona dobite učinkovitejše in razburljivejše poslovne sestanke. Zasloni omogočajo, da vsak posameznik prevzame pobudo in začne voditi sestanek. Na voljo je kar nekaj funkcij, za katere ne potrebujete predhodnega računalniškega znanja. Enostavno vstanete in začnete prenašati svoje ideje na interaktivni zaslon. Hkrati pa boste spodbudili ostale udeležence, da prispevajo svoja mnenja, ki jih boste lahko shranili in delili naprej. Nastavite lahko tudi skupne seje, kjer se lahko ostali uporabniki na zaslon povežejo s svojimi napravami in interaktivno sodelujejo pri vsebini.

Nižji stroški vzdrževanja in večja energetska učinkovitost

Če ste kdaj uporabljali tradicionalni projektor, se zavedate, da so nadomestne žarnice lahko finančna luknja. Interaktivni zasloni pa so zelo podobni osebnim računalnikom, saj je vzdrževanje minimalno in enostavno. Projektor za delovanje potrebuje računalnik, kar pomeni slabši energetski izkoristek. Povprečen projektor porabi približno 1010 vatov energije, medtem ko 55-palčni interaktivni zaslon z vgrajenim računalnikom porabi 220 vatov. Ključna je tudi življenjska doba, ki je zaradi vrste pametnih tehnologij, kot sta samodejno prilagajanje svetlosti in premišljene izbire trajnostnih materialov, občutno daljša od običajnih projektorjev.

Vsebina je živahna in jasna

Interaktivni zasloni so lahko opremljeni z zaščito proti bleščanju, kar pomeni, da vsebina ostaja jasna in dinamična tudi pri dnevni svetlobi. Ni potrebe po zatemnitvi prostora ali zaprtih žaluzijah. Če vas je projektorska tehnologija omejevala, vas bodo interaktivni zasloni osvobodili. Na izbiro imate HD ali UHD zaslone, 4K ali 8K ločljivost in kopico osupljivih vizualnih elementov, s katerimi boste očarali sodelavce.

Izboljšana dostopnost

Čeprav je glavna funkcija interaktivnih zaslonov prikazovanje in delitev podatkov, imate še vedno na voljo vse osnovne funkcije računalnika. Dostopate lahko do vseh Windows programov, tako na osebnem kot na prenosnem računalniku. Na nekaterih zaslonih so prednaložene tudi aplikacije za Android, hkrati pa imate dostop do interaktivne programske opreme. Najbolj priljubljeni programi so digitalna tabla z orodji za opombe, snemalnik zaslona in urejevalnik datotek. Večina interaktivnih zaslonov dovoljuje 10-točkovno dotikanje in upravljanje s pisalom.

Izboljšajo učenje

Interaktivni zasloni na dotik spodbujajo in krepijo aktivno učenje, ki pomaga učencem osvojiti določeno znanje s pomočjo vizualne vsebine. Tako kot v poslovnih prostorih tudi v šolskih učilnicah spodbujajo sodelovanje. Podpora za večtočkovno dotikanje omogoča, da učenci istočasno delijo svoje ideje celotnemu razredu ali skupini. To je idealen način za razvijanje kritičnih življenjskih veščin. Od vsake nove generacije se zahteva večja prilagodljivost, boljše sposobnosti za reševanje problemov in hitrejše kritično razmišljanje. Na poti jim lahko pomagajo interaktivni zasloni, ki s pomočjo namenske programske opreme spodbujajo vse spektre učenja.

Več o interaktivni tehnologiji na spletni strani strim.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zasloni interaktivni zaslon

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri STRIM PLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

strim plus doo logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več