Slika, tv, avdio
Digitalizacija
13.05.2021 09:33
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj izbrati interaktivne zaslone na dotik?

Se spomnite časov, ko je bilo dotikanje zaslonov nekaj nezaslišanega? Bali smo se puščanja mastnih prstnih odtisov, ki so vplivali na kakovost prikazane slike.
Zasloni na dotik so zabavni, privlačni in očarljivi.
Zasloni na dotik so zabavni, privlačni in očarljivi.

Časi se spreminjajo in tehnologija zaslonov na dotik je postala naš vsakdanjik. Ljudje zdaj pričakujejo, da so zasloni dovzetni za njihove ukaze. Mobilni telefoni so dober dokaz, da si ne moremo predstavljati sodobnega življenja brez zaslonske tehnologije. V vsakem žepu se skriva kompaktno orodje za delitev informacij. Še bolj pa izstopajo interaktivni zasloni, ki so prisotni na skoraj vsakem koraku in v skoraj vsakem poslovnem prostoru. Postali so pomemben del našega življenja in trend ne kaže znakov upočasnitve. Zakaj pa so tako priljubljeni?

Uporabniki si želijo dobre uporabniške izkušnje

Uporabniki se med seboj občutno razlikujejo, združuje pa jih želja po kvalitetni izkušnji. Interaktivni zasloni omogočajo podjetjem, da strankam nudijo tisto, kar si želijo. Zasloni na dotik so zabavni, privlačni in očarljivi. Potrošnikom in uporabnikom pomagajo, da se globlje povežejo z blagovno znamko, vodijo stranke skozi postopek nakupa, ustvarjajo nepozabne trenutke, vodijo šolske učilnice in poslovne sestanke.

Interaktivni zasloni spodbujajo ljudi k sodelovanju, ker je tehnologija enostavna in domača prav vsakemu uporabniku. Preko interaktivnega zaslona dobite učinkovitejše in razburljivejše poslovne sestanke. Zasloni omogočajo, da vsak posameznik prevzame pobudo in začne voditi sestanek. Na voljo je kar nekaj funkcij, za katere ne potrebujete predhodnega računalniškega znanja. Enostavno vstanete in začnete prenašati svoje ideje na interaktivni zaslon. Hkrati pa boste spodbudili ostale udeležence, da prispevajo svoja mnenja, ki jih boste lahko shranili in delili naprej. Nastavite lahko tudi skupne seje, kjer se lahko ostali uporabniki na zaslon povežejo s svojimi napravami in interaktivno sodelujejo pri vsebini.

Nižji stroški vzdrževanja in večja energetska učinkovitost

Če ste kdaj uporabljali tradicionalni projektor, se zavedate, da so nadomestne žarnice lahko finančna luknja. Interaktivni zasloni pa so zelo podobni osebnim računalnikom, saj je vzdrževanje minimalno in enostavno. Projektor za delovanje potrebuje računalnik, kar pomeni slabši energetski izkoristek. Povprečen projektor porabi približno 1010 vatov energije, medtem ko 55-palčni interaktivni zaslon z vgrajenim računalnikom porabi 220 vatov. Ključna je tudi življenjska doba, ki je zaradi vrste pametnih tehnologij, kot sta samodejno prilagajanje svetlosti in premišljene izbire trajnostnih materialov, občutno daljša od običajnih projektorjev.

Vsebina je živahna in jasna

Interaktivni zasloni so lahko opremljeni z zaščito proti bleščanju, kar pomeni, da vsebina ostaja jasna in dinamična tudi pri dnevni svetlobi. Ni potrebe po zatemnitvi prostora ali zaprtih žaluzijah. Če vas je projektorska tehnologija omejevala, vas bodo interaktivni zasloni osvobodili. Na izbiro imate HD ali UHD zaslone, 4K ali 8K ločljivost in kopico osupljivih vizualnih elementov, s katerimi boste očarali sodelavce.

Izboljšana dostopnost

Čeprav je glavna funkcija interaktivnih zaslonov prikazovanje in delitev podatkov, imate še vedno na voljo vse osnovne funkcije računalnika. Dostopate lahko do vseh Windows programov, tako na osebnem kot na prenosnem računalniku. Na nekaterih zaslonih so prednaložene tudi aplikacije za Android, hkrati pa imate dostop do interaktivne programske opreme. Najbolj priljubljeni programi so digitalna tabla z orodji za opombe, snemalnik zaslona in urejevalnik datotek. Večina interaktivnih zaslonov dovoljuje 10-točkovno dotikanje in upravljanje s pisalom.

Izboljšajo učenje

Interaktivni zasloni na dotik spodbujajo in krepijo aktivno učenje, ki pomaga učencem osvojiti določeno znanje s pomočjo vizualne vsebine. Tako kot v poslovnih prostorih tudi v šolskih učilnicah spodbujajo sodelovanje. Podpora za večtočkovno dotikanje omogoča, da učenci istočasno delijo svoje ideje celotnemu razredu ali skupini. To je idealen način za razvijanje kritičnih življenjskih veščin. Od vsake nove generacije se zahteva večja prilagodljivost, boljše sposobnosti za reševanje problemov in hitrejše kritično razmišljanje. Na poti jim lahko pomagajo interaktivni zasloni, ki s pomočjo namenske programske opreme spodbujajo vse spektre učenja.

Več o interaktivni tehnologiji na spletni strani strim.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zasloni interaktivni zaslon

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri STRIM PLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

strim plus doo logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več