Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
12.03.2024 07:00

Deli z drugimi:

Share

Za tako malo denarja ne boste našli boljšega

Ponudba robotskih sesalnikov mora biti pestra, saj nimamo samo različno »debelih denarnic«, temveč tudi različne potrebe. Pomembne so predvsem slednje, kajti če niso zahtevne, zakaj bi kupovali drag model, ki ga nikdar ne bi v celoti izkoristili.

V tej luči zablesti robot Roomba i1, saj za odlično ceno nudi za marsikoga »polno kapo« zmogljivosti in funkcij ob brezkompromisni učinkovitosti sesanja!

Robot Roomba i1 je videti tak, kot so bili prvi roboti, saj nima kamer ali katerega drugega sodobnejšega tipala za orientacijo v prostoru. Kljub temu je opremljen z naprednimi algoritmi ter uporablja dvojni žiroskop in tipala v odbijaču, da sesa sistematično v vzporednih pasovih ter se bolje zaveda oblike in velikosti prostora, kot so se ga zavedali starejši modeli z naključno navigacijo. To hkrati pomeni, da veno po končanju čiščenja najde polnilno postajo.

V primerjavi z modeli s kamerami ga ne moti tema in sesa tudi za odtenek dlje, kar je pravzaprav plus. Hitro ni vedno bolje. Robot, ki se dlje časa zadrži v prostoru, nedvomno čisti bolj temeljito kot tisti, ki »dirka« sem in tja. To še posebej velja za z lasersko navigacijo opremljenimi kitajskimi tekmeci, ki jim je hitrost pomembnejša od učinkovitosti. V primerjavi z njimi, ima Roomba i1 še eno očitno in obenem odlično prednost. Ker se močno zanaša na tipalo dotika, se stisne skozi vsak prehod, ki je le malce širši od premera ohišja, se pelje povsem ob robovih in odrine do tal segajoče zavese in posteljne prevleke, da ne spregledal niti milimetra tal.

Čeprav navigacijski del morda ni tako napreden kot pri robotih Roomba s kamerami, pa model i1 za njimi ne zaostaja niti malo v učinkovitosti sesanja. Ima enaki gumijasti krtači, iz katerih je enostavno odstraniti zapletene vrvice in lase ter dobro pobirata prah iz preprog. Sesalna moč je zadostna, poleg tega pa robot prepozna območja z več smetmi in se tam zadrži dlje časa (funkcija Dirt Detect).

Dostopna cena ne preprečuje robotu, da ne bi izkoriščal prednosti, ki jih nudi povezava v internet in mobilna aplikacija. Preko te boste vedno, praktično od kjerkoli, zagnali robota in kasneje preverili, kje mu je uspel počistiti, oziroma nastavili urnike sesanja. Zadnje je še posebej priporočljivo, saj je rutinsko delovanje, po možnosti vsak dan, pogoj čistega stanovanja. Obenem aplikacija skrbi za nadgradnjo programske opreme, možnost glasovnega upravljanja robota z Googlovim digitalnim pomočnikom ali Alexo in nudi še celo vrsto uporabnih informacij.

Ponudba robotskih sesalnikov je pestra, zato ni težko najti model, ki najbolj ustreza potrebam prostora in ljudem v njem. Toda ne gre le za cene in zmogljivosti, kajti v teh so si roboti vse bolj podobni. Razmišljati moramo širše. Tovrstne domače pomočnike kupujemo najmanj za sedem let, zato se velja vprašati, kateri izdelovalci nudijo cenovno ugodne servisne storitve svojim kupcem. Naprave se lahko tudi pokvarijo, baterijo je treba po nekaj letih zamenjati, da filtrov, krtač in metlic, ki prav tako zahtevajo redno menjavo, niti ne omenjamo. Ni odveč opomniti, da je to še ena prednost, ki jo imajo roboti podjetja iRobot v primerjavi z najbližjimi zasledovalci.

P.S. V mesecu marcu se splača pokukati na iRobot spletno stran. (namig: ugodni nakupi, kot še nikoli.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iRobot sesalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več