Programska oprema
12.10.2006 08:32

Deli z drugimi:

Share

Z novimi oglasi dosegljivih 52 odstotkov uporabnikov

Iprom je s pomočjo programske opreme Iprom AD Server izvedel analizo vedenjskih vzorcev uporabnikov slovenskih spletnih medijev, s katero je ugotavljal možnost doseganja uporabnikov z novim spletnim oglaševalskim formatom “ohranjevalnik zaslona”. Med vsemi uporabniki slovenskih spletnih medijev je z Ipromovim inovativnim večpredstavnim oglasnim formatom dosegljivih 52 odstotkov uporabnikov.

Izsledki Ipromove analize so pokazali, da oglaševalci z novo obliko komuniciranja dosežejo največje število uporabnikov v kategoriji splošnih informativnih spletnih medijev. Pri tem z novim oglasnim formatom dosežejo 70 odstotkov vseh bralcev novic. V kategoriji “šport” je dosegljivih 51 odstotkov uporabnikov, sledita pa kategorija “zabava in prosti čas” z 48-odstotno dosegljivostjo in “poslovne informacije” s 30 odstotki doseženih uporabnikov.

Iprom je analizo, v katero je bilo uvrščenih 846.000 uporabnikov slovenskih spletnih medijev po standardu IAB, izvedel na podlagi zabeležene 15-sekundne neaktivnosti uporabnika na spletnem mediju. Po tem času se mu začne prikazovati komercialni ohranjevalnik zaslona. Čas neaktivnosti uporabnika, po katerem se začne prikazovati ohranjevalnik zaslona, je nastavljiv, vendar se z njegovim podaljševanjem zmanjšuje število dosegljivih uporabnikov.


Prijavi napako v članku