Računalništvo, telefonija
04.12.2015 07:24

Deli z drugimi:

Share

Z mobilnim brskalnikom Chrome do nižje položnice!

Nova Google Chrome za Android je še bolj optimiziran za prenos spletnih vsebin!
Nova Google Chrome za Android je še bolj optimiziran za prenos spletnih vsebin!

Programerji podjetja Google so presenetili z novo različico mobilnega spletnega brskalnika Chrome za mobilne naprave Android, ki bo marsikateremu uporabniku bodisi pohitril nalaganje spletnih strani bodisi zmanjšal znesek na mesečni položnici. Novost je namreč opremljena s funkcionalnostjo »Data Saver«, ki zmanjša podatkovni promet na mobilni napravi tudi do 70 odstotkov. Z novo možnostjo bodo seveda najbolj zadovoljni predvsem tisti, ki nimajo možnosti dostopa do hitrega mobilnega interneta ali pa njihova mobilna naprava tega ne omogoča.

Novi Google Chrome je namreč še bolj optimiziran za prenos spletnih vsebin preko spletnih strežnikov računalniškega giganta, kar pomeni, da je količina podatkov prenesena na mobilno napravo Android še manjša. Poleg tega je uporabnikom ponujena možnost izbire dveh možnosti za optimizacijo, pri čemer višja ponuja boljši in bolj kakovostni pogled na spletno stran, medtem ko varčen način prikaže stran, ki je bolj kot ne namenjena le prebiranju vsebin. Slednja možnost je seveda namenjena uporabnikom tistih naprav, ki razpolagajo s počasnejšo povezavo v svetovni splet, sama izbira pa je prepuščena algoritmu vgrajenem v mobilnem brskalniku Chrome.

Novi Chrome za mobilne naprave Android bo na voljo že v prvi polovici decembra, a bo sprva na voljo le za uporabnike mobilnih storitev in Indiji in Indoneziji. Nekaj mesecev za tem pa bodo novosti deležni prav si uporabniki mobilnih naprav Android.


Prijavi napako v članku