Programska oprema
19.07.2006 11:38
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z miško na potovanje

www.potovanje.si

je internetna potovalna agencija, ki je specializirana za prodajo turistični storitev preko spleta. Podjetje Potovanje d.o.o. že več kot 3 leta razvija s pomočjo domačih IT podjetij zelo kompleksno in sodobno aplikacijo za prodajanje turističnih storitev preko spleta. Rešitev se lahko kosa s svetovnimi turističnimi velikani, kot so Expedia.com, Travelocity.com in Last minute.com. Na razvitih trgih, kot je Velika Britanija se prodajo preko spleta že nad 40% vseh turističnih storitev in trend napoveduje nadaljnjo rast. Slovenija sledi temu z nekajletnim zamikom, kar pomeni da obstaja zelo velika priložnost na slovenskem turističnem trgu za tiste, ki bodo investirali v internetno prodajo.

V letošnjem poletju so na www.potovanje.si močno razširili ponudbo. Na enem mestu je zbrana največja ponudba namestitev na Hrvaškem. Preko 12.000 apartmajev in zasebnih sob ter preko 800 hotelov. Imajo tudi pestro ponudbo počitnic drugje na Mediteranu, organiziranih potovanj po celem svetu, letalske karte in vstopnice za koncerte ter prireditve. Posebna pozornost je namenjena tudi konkurenčnosti cen.

Strokovnjaki iz podjetja Potovanje d.o.o. so postavili portal www.potovanje.si, ki je edinstven v Sloveniji, saj omogoča takojšnjo online prodajo turističnih storitev domačih in tujih organizatorjev počitnic in potovanj.

Ponudba je zbrana na pregleden in urejen način. Omogoča iskanje turističnih storitev po različnih parametrih v zmogljivem iskalniku. Uporabniki lahko enostavno s posebnimi orodji med seboj primerjajo različne pakete, preden se odločijo za nakup. Imajo vzpostavljene neposredne povezave z različnimi rezervacijskimi sistemi, kar omogoča, da je ponudba aktualna in cene osvežene, še posebej last minute ponudbe. Portal omogoča takojšen prikaz prostih mest, izračun končne cene z upoštevanimi popusti ter obveznimi in neobveznimi doplačili. Tako uporabnikom odpade nadležno poizvedovanje po turističnih agencijah o tem, ali so še prosta mesta in koliko jih dejansko na koncu stane turistična storitev. Vse to lahko sedaj sami preverijo na portalu ob katerikoli uri. Rezervacije so možne 24 ur na dan, uporabniki pa lahko takoj varno plačajo s položnico, kreditnimi karticami in spletnimi bankami in to tudi na obroke. Tako greste lahko dejansko z miško na počitnice ali potovanje, vse pa uredite v udobju domačega naslonjača. Uporabnikom na voljo za pomoč in rezervacije med delavniki tudi prijazne in strokovno podkovane svetovalke v klicnem centru.

Ambicije agencija www.potovanje.si so postati stičišče turistične ponudbe na slovenskem spletu, kjer je pregledno zbrana na enem mestu vsa ponudba, relevantna za slovenskega kupca z možnostjo takojšnje rezervacije. Na prejemanje elektronskih sporočil o ugodni last minute ponudbi se je prijavilo na www.potovanje.si že preko 30.000 Slovencev, kar priča o velikem zanimanju za turizem na spletu. Portal že deluje kot spletni center najbolj obiskane slovenske spletne strani Najdi.si in se povezuje tudi z drugimi pomembnimi domačimi portali.


Prijavi napako v članku