Računalništvo, telefonija
12.03.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Z Bitdefenderjem boste vedno varni

.. Kibernetska varnost ni le informacijska varnost, je namreč tudi varnost aplikacij, omrežna varnost, načrtovanje obnovitve delovanja po katastrofi in izobraževanje končnih uporabnikov ..
Z Bitdefenderjem boste vedno varni
Z Bitdefenderjem boste vedno varni

Pomemben element kibernetske varnosti, na katerega uporabniki pogosto pozabljajo, so tudi organizacijski ukrepi (varovanje dostopov, gesel …).

Zavedanje informacijske varnosti

Kron Telekom je eden izmed vodilnih sistemskih integratorjev na področju poslovnih komunikacij in tehnologij. Nudi široko paleto komunikacijskih rešitev, med drugim s področja IP telefonije, klicnih in kontaktnih centrov, brezžičnih omrežij, sistemov za nadzor, alarmiranje in telemetrijo…

Poleg tega lahko ponudijo tudi razvoj specifičnih, kustomiziranih rešitev, kot na primer:

  • dodatni SW moduli za klicne centre (video, chat, inteligentno upravljanje z zgrešenimi klici),
  • spletni vmesnik za usmerjanje klice ipd.

Ker je njihovo področje delovanja vpeto predvsem v poslovne komunikacije, se še kako zavedajo pomena kibernetske varnosti. Tako v sklopu varnih komunikacij med drugim nudijo tudi napredne mejne krmilnike sej (SBC – demarkacijska točka med omrežji, ki ščiti pred nepooblaščenimi dostopi, napadi oz. vdori).

500 milijonov uporabnikov

Bitdefender uporablja več kot 500 milijonov uporabnikov v več kot 150 državah. Je vodilni ponudnik varnostnih rešitev v virtualiziranih in “cloud” tehnologijah. Vse različice Bitdefender GravityZone platforme so popolnoma integrirane in certificirane z najbolj poznanimi virtualnimi okolji ponudnikov kot so: VMware, Nutanix, Citrix, Linux Foundation, Microsoft, AWS, Pivotal itd. A to je le eden izmed razlogov, da se vedno več IT osebja odloča za preizkus in kasnejšo implementacijo Bitdefender rešitev.

Velja za vizionarja in sooblikuje inteligentne varnostne rešitve, ki so nujne za zagotavljanje zaščite najbolj ključnih računalniških sistemov in omrežij. Eno takih je tudi najbolj poznana odprtokodna platforma Sourceforge, katera v celoti temelji na Bitdefender varnostnem sistemu pri prenosu datotek. Poleg omenjene platforme pa nudi Bitdefender tudi zaščito za Amazon Web Services in pa v podjetjih Yamaha, Honeywell, Mentor itd.

Takojšen odziv

V kolikor katerikoli računalnik z Bitdefender programsko opremo zazna napad, vdor ali spam kjerkoli na svetu, je Bitdefender o tem takoj obveščen in omogoča takojšen odziv za prepreko širitve. V kolikor vas zanima, kako izgleda Bitdefender mapa detektiranih groženj v realnem času, jo lahko vidite na threatmap.bitdefender.com.

38 % vseh t.i. “cyber security” produktov uporablja Bitdefender tehnologijo, le-ta pa ima v lasti že več kot 300 patentov.

Redno opravljajte ranljivosti

Bitdefender ima kot “add-on” na voljo integriran Patch Management sistem, ki tako postane del celovite rešitve GravityZone platforme s centralnim upravljanjem in omogoča avtomatsko ali ročno izvajanje “krpanja” varnostnih lukenj operacijskih sistemov ter aplikacij, omogoča obveščanje administratorjev o ranljivostih na posameznih enotah, izvedbo poročil o stanju, podrobne informacije o popravkih…

Bitdefender tehnologija zajema strojno učenje, anti exploit proaktivno detekcijo v realnem času, spremljanje sumljivih aktivnosti, obrambni sistem proti napadu na omrežje z blokado različnih mrežnih “streamov”, detekcijo naprednih napadov pred izvršitvijo in še več.

Zaradi raznih izseljevanj na podlagi pridobljenih video in avdio posnetkov je sedaj na voljo tudi Webcam protection – avtomatska blokada dostopa do spletne kamere nepoznanim aplikacijam.

Če ste fizični uporabnik ali pa podjetje s kompleksnim omrežjem, se lahko kadarkoli obrnete na podjetje Kron Telekom (www.kron-telekom.si). Bitdefender rešitve lahko preizkusite brezplačno, ostale rešitve pa vam v živo predstavijo v svojem demo centru ali pri svojih strankah. (P.R.)


Prijavi napako v članku