Programska oprema
13.11.2010 10:34
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

YouTube vse večji

YouTube tako kot njegov lastnik Google -  raste!
YouTube tako kot njegov lastnik Google - raste!

Verjetno ni nikogar izmed vas, ki ne bi tu in tam obiskal največjo spletno stran z video vsebinami YouTube. Prav velika prepoznavnost pa iz meseca v mesec to stran dela še večjo in bogatejšo z ogromnim številom novih videoposnetkov. O tem pričajo tudi zadnje informacije, ki jih je posredoval YouTube na svojem uradnem blogu.

Na svojem blogu so pri YouTubu zapisali, da njihovi uporabniki vsako minuto naložijo na stran za kar okoli 35 ur novih videoposnetkov, kar je precej več kot meseca marca, ko je bilo vsako minuto naloženih za 24 ur videoposnetkov. Skupaj to znaša kar 50.400 ur videoposnetkov v posameznem dnevu. Eden od razlogov za povečanje lahko najdemo v tem, da lahko uporabniki sedaj na stran nalagajo do 15 minut dolge videoposnetke, še pred časom pa je bil limit pri desetih minutah.

Sicer pa je tudi število obiskov uporabnikov strani YouTube vedno večje. Zadnje merjenje je potekalo za mesec julij, ko ga je obiskalo 143 milijona različnih oseb, ki so pogledale kar 1,8 milijarde videoposnetkov. Povprečna oseba si je v tem mesecu pogledala kar za 282,7 minut video posnetkov.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku