Digitalizacija
16.11.2021 14:26
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

XLABu prestižna nagrada Red Dot za programsko opremo ISL Online

XLAB, slovensko visokotehnološko podjetje, je prejelo prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot za odličen dizajn in nadstandardno uporabniško izkušnjo programske opreme ISL Online.

»Izbrani smo bili med tisočimi oblikovalci, agencijami in podjetji z vsega sveta, ki so svoje kreativne oblikovalske projekte predstavili v kategoriji vmesnikov in uporabniške izkušnje (interface and user experience design). To je pomembno priznanje za našo ekipo,« je svoje navdušenje izkazal Jure Pompe, izvršni direktor XLABa, ki vodi oddelek ISL Online.

V ospredju je intuitivna uporaba

Design programske opreme ISL Online v ospredje postavlja intuitivnost in ravno zato jo uporabniki brez težav uporabljajo tako na Japonskem (tam je ISL Online vodilna programska oprema za oddaljeno podporo in dostop na daljavo), v ZDA, v Evropi, v Južni Ameriki ter drugod po svetu. Pregleden uporabniški vmesnik uporabnikom omogoča, da program hitro osvojijo in z njim dostopajo do oddaljenih računalnikov in mobilnih naprav ter jih upravljajo na daljavo.

Rešitev ISL Online podjetja XLAB je večina Slovencev že uporabila, morda nevede, ko je stopila v stik s podporo za stranke svoje banke, zavarovalnice ali katerega drugega večjega slovenskega podjetja. Izgled programske opreme ISL Online se namreč pogosto prilagodi grafični podobi in imenu podjetja, da doseže večje zaupanje zaposlenih in kupcev.

V preteklih dveh letih se je s programom ISL Online seznanilo še večje število uporabnikov. Veliko podjetij je moralo preiti na delo od doma z uporabo tehnologije, ki je še nikoli niso uporabljali. Poleg tega so imeli na voljo zelo malo časa za usposabljanje. Zaradi intuitivnega in enostavnega uporabniškega vmesnika programskega orodja ISL Online so podjetja svojim zaposlenim hitro uredila dostop do službenih računalnikov iz domačega računalnika ali mobilne naprave. Tako jim je bilo omogočeno delo od doma, kot bi sedeli v pisarni.

Red Dot nagrajuje inovativno in učinkovito oblikovanje

V ocenjevalnem procesu enega največjih oblikovalskih tekmovanj na svetu je žirija dala velik poudarek kreativni ideji, obliki in učinkoviti komunikaciji prispevkov. Prof. dr. Peter Zec, ustanovitelj in izvršni direktor družbe Red Dot, je ekipi ISL Online čestital za osvojeno nagrado: »Kot dobitniki nagrade ste dokazali sposobnost razmišljanja izven okvirjev. V času krize ste se znali odzvati hitro in novo nastalo situacijo sprejeti kot spodbudo za inovativne pristope pri oblikovanju. S tem ste dokazali da obvladujete pomembne izzive in hkrati nudite dragocen prispevek k razvoju družbe.«

Več o ISL Online

ISL Online, ki ga XLAB razvija od leta 2001, je programsko orodje, ki nam omogoča preprost dostop do oddaljenega računalnika ali mobilne naprave brez kakršnih koli nastavitev ali konfiguracij. Z računalnika na eni lokaciji, na primer doma, se preko interneta lahko povežemo z računalnikom na drugi lokaciji, recimo, v službi. V tem primeru od doma upravljamo službeni računalnik, kot bi bili v pisarni s fizičnim dostopom do opreme.

ISL Online uporabljajo IT strokovnjaki po vsem svetu, še posebej je program uveljavljen na Japonskem in v Evropi, ki letno ustvarijo več milijonov podpornih sej z oddaljenimi napravami. Programsko orodje lahko brezplačno preizkusite na www.islonline.com.

Več o nagradah Red Dot

Red Dot je eno največjih oblikovalskih tekmovanj na svetu. V treh disciplinah svoje izdelke, komunikacijske projekte in blagovne znamke ter prototipe in koncepte prijavi več kot 20.000 udeležencev. Odlikovanje “Red Dot” je mednarodno priznan pečat odličnega dizajna.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
delo od doma

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več