Računalništvo, telefonija
07.01.2019 07:59

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi pripravlja tablični računalnik, ki bo zasenčil vse

Xiaomi naj bi kmalu ponudil v prodajo nadvse zanimiv tablični računalnik.
Xiaomi naj bi kmalu ponudil v prodajo nadvse zanimiv tablični računalnik.

Pred kratkim smo pisali o tem, da je razmeroma neznano kitajsko podjetje Royole šokiralo industrijo mobilnih naprav s predstavitvijo prvega povsem upogljivega pametnega mobilnega telefona (http://bit.ly/2CShQjf). Osnovo upogljivega telefona Royole FlexPai predstavlja prepogljivi zaslon AMOLED velikosti 10,2-centimetrov oziroma štirih palcev, ki v “raztegnjenem” stanju meri 19,8-centimetrov oziroma 7,8-palcev. Razmerje stranic znaša 4 proti 3, ločljivost pa znaša 1.920 x 1.440 slikovnih točk. Na robovih najdemo spletno kamero, zvočnike in tipala, tako da uporabniki ne bodo za ničesar prikrajšani.

Ostali proizvajalci mobilnih naprav seveda ne bodo stali križem rok, saj že razvijajo mobilne naprave, ki so prav tako opremljene z upogljivimi zasloni. Med vsemi pa trenutno zdaleč najbolj izstopa podjetje Xiaomi. Njegovi inženirji naj bi namreč pripravljali poseben tablični računalnik, ki ga bo mogoče prepogniti kar trikrat in ga tako dejansko spremeniti v kompaktni pametni mobilni telefon. To je podjetje dejansko »potrdilo« tudi z kratkim videoposnetkom, ki je objavljen spodaj ter roko na srce izgleda naravnost fantastično in nadvse priročno.

Trenutno žal še ni podatkov o tem, kdaj bo inovativni in upogljivi tablični računalnik Xiaomi ugledal luč sveta. Po vsej verjetnosti se bo to zgodilo proti koncu leta, čeprav zagotovil za to seveda (še) ni.


Prijavi napako v članku