Računalništvo, telefonija
14.06.2019 05:50
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi navdušil s pametno zapestnico Mi Band 4

Pametna zapestnica Xiaomi Mi band 4 navdušuje v vseh pogledih.
Pametna zapestnica Xiaomi Mi band 4 navdušuje v vseh pogledih.

Kitajsko podjetje Xiaomi je na področju pametnih športnih zapestnic že dlje časa zelo uspešno. Pred letom dni predstavljena pametna zapestnica Mi Band 3 je podjetju Xiaomi prinesla odločno prednost na tem področju, saj gre za odlično napravo, ki je poceni, hkrati pa je na voljo celo različica s podporo brezkontaktni tehnologiji NFC. Ker pa pametna zapestnica Mi Band 3 ni več povsem kos sodobnim izzivom, je podjetje Xiaomi pred kratkim predstavilo njegovo dostojno naslednico.

Govorimo o pametni zapestnici Xiaomi Mi Band 4, ki ima številne prednosti pred tretjo generacijo. Tu velja izpostaviti predvsem daljšo avtonomijo delovanja in več funkcij. Novost podatke prikazuje na 2,4-centimetrskem oziroma 0,95-palčnem AMOLED barvnem zaslonu ločljivosti 120 x 240 slikovnih točk, ki ga pred poškodbami ščiti zaščitno steklo 2.5D. Novost brez težav zdrži pod vodo do 50 metrov, kar pomeni, da bo kot nalašč tudi za opravljanje športnih aktivnosti.

Xiaomi je pametno zapestnico Mi Band 4 opremil z dodatnim mikrofonom, ki omogoča upravljanje z digitalnim asistentom Xiao AI in drugimi združljivimi napravami. Tu seveda najdemo tudi brezstično tehnologijo NFC za plačevanje in brezžično povezavo Bluetooth 5.0. Novost bo za nameček na voljo v črni, rjavi, modri, oranžni in rožnati barvi, njena maloprodajna cena pa je relativno nizka.

Za nakup vstopne različice pametne zapestnice Xiaomi Mi Band 4 bo kitajskim trgovcem treba odšteti okoli preračunanih 21 evrov. Naprednejša različica opremljena z brezstično tehnologijo NFC za plačevanje pa je vrednotena na preračunanih 29 evrov. Tu je na voljo celo posebna izdaja pametne zapestnice Xiaomi Mi Band 4 Avenger, zanjo pa bo treba seči nekoliko globlje v žep, saj jo kitajski trgovci vrednotijo na okoli preračunanih 44 evrov.


Prijavi napako v članku