Telefoni
21.04.2017 06:50
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zanimiv telefon, ki za malo denarja ponuja veliko

Zanimiv telefon, ki za malo denarja ponuja veliko
Zanimiv telefon, ki za malo denarja ponuja veliko

Podjetje Xiaomi je premaknilo meje mogočega na področju pametnih mobilnih telefonov. Razvili so nadvse zmogljiv telefon Xiaomi Mi 6, ki ga je pri kitajskih spletnih trgovcih mogoče kupiti že za 335 evrov. Čeprav moramo v evropskem prostoru zanj odšteti nekoliko več, gre še vedno za zelo ugodno ceno v primerjavi s tem, kar naprava ponuja.

Xiaomi Mi 6 zlahka zleze v žep, saj je kompaktno in nadvse všečno ohišje naprave opremljeno s 13,1-centimetrskim (5,15-palčnim) IPS zaslonom ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk. Strojna oprema naprave je zlahka kos tudi najzahtevnejšim uporabnikom, saj so inženirji podjetja Xiaomi vanjo vgradili zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 835, kar šest gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti prostora (odvisno od različice).

Za zajem fotografij sta na voljo dva digitalna fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk s stabilizatorjem slik, za opravljanje kakovostnih videokonferenc pa sta prisotni spletni kameri, ločljivosti osem milijonov točk. Na sprednji in zadnji strani ohišja je steklo nekoliko zaobljeno, medtem ko so stranice ohišja opremljene s kovinskimi pragovi. Pri tem je zanimivo predvsem to, da proizvodnja telefona traja več kot 12 dni, celoten postopek pa je sestavljen iz kar 40 različnih procesov. Da telefonu Xiaomi Mi 6 ne bi prehitro zmanjkalo moči, skrbi baterija zmogljivosti 3350 miliamper ur. Za hitro prijavo v napravo je na voljo čitalnik prstnih odtisov, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen operacijski sistem Android 7.1.1 Nougat z uporabniškim vmesnikom MIUI 8.0.


Prijavi napako v članku