Igre
21.07.2022 13:27

Deli z drugimi:

Share

Dober teden do izida Xenoblade Chronicles 3. Kaj vemo o igri?

Foto: Nintendo
Foto: Nintendo

Switch navdušenci se bodo kmalu veselili nove ekskluzivne igre in dolgo pričakovano nadaljevanje priljubljene franšize Xenoblade.

Prvi posnetki in fotografije Xenoblade Chronicles 3 so na splet pricurljale februarja letos. Oboževalci franšize so dolgo časa upali in prosili razvijalca Monolith Soft., da nadaljuje ikonično zgodbo, ki je navdušila igričarje po celem svetu. Tretje nadaljevanje RPG uspešnice sodeč po posnetkih in razkritih informacijah sledi vzoru predhodnikov. Igralci bodo raziskovali ogromen fantazijski svet, poln misij, ganljivih zgodb, prepletov in obratov ter nepozabnih likov.

Datum izdaje

Xenoblade Chronicles 3 je ena redkih iger, ki ni dobila nobene odložitve. Razvijalcem je uspel celo zelo redek podvig. Igro bodo izdali dva meseca pred prvotno napovedjo. Na prodajne police prihaja 29. julija 2022.

Kam nas bo popeljala zgodba?

Xenoblade Chronicles 3 nas postavi v futuristično družbo, ki jo pustošijo nenehne vojne. Čeprav smo od franšize vajeni distopičnih družb, so razvijalci v tem nadaljevanju stopili še korak dlje. Zgodba se osredotoča na dve frakciji – Keves in Agnus – med katerima se odvija neskončni cikel vojne in konfliktov. Na bojnih linijah se borijo mladi, umetno ustvarjeni vojaki, ki imajo na voljo le 10 let življenja. Večina bojevnikov pa nikoli ne dočaka 10. jubileja.

Obe frakciji imata posebne enote, imenovane Off-Seers (Vidci), ki so zadolžene za pošiljanje duhov padlih vojakov v onstranstvo s predvajanjem posebne pesmi. V napovednikih smo najprej seznanjeni z Noahom, Vidcem s piščaljo, ki služi narodu Keves, zatem predstavijo še Mio, Vidko naroda Agnus, ki se bliža 10. rojstnemu dnevu.

Na začetku igre se Noah in njegova kompanjona Eunie in Lanz naletijo na skrivnost, ki namiguje na veliko večjo grožnjo, kot pa konflikt med obema frakcijama. Trojica je nemočna proti novi grožnji, zato so primorani združiti moči z nekdanjimi sovražniki.

Liki, ki se nahajajo v Xenoblade fantazijskem svetu

Glavna protagonista sta Vidca Noah in Mio, vse skupaj pa je na voljo kar 6 igralnih likov: Noah, Mio, Eunie, Lanz, Sena in Taion.

Trojica Noah, Eunie in Lanz so prijatelji iz otroštva. Njihov dom je Keves, vojskujoča družba, ki se zanaša na moč tehnologije. Mio, Sena in Taion pa domujejo pri mističnem narodu Agnus. Neskončni cikel vojne bo razdrlo razkritje skupnega sovražnika, ki bo popeljal v svet v obdobje miru in harmonije.

Kakšen slog igranja lahko pričakujete?

Prvi vtisi namigujejo, da bi lahko šlo za eno najbolj ambicioznih Nintendo iger, zagotovo pa se ponaša z največjim odprtim svetom. Igra se začne dokaj linearno, po začetnem uvajanju pa se razkrije ogromen svetu, ki skriva polno nalog, stranskih šefov, skrivnosti in še več.

Slog igranja se ni bistveno spremenil v primerjavi s predhodniki. Xenoblade Chronicles nadaljuje MMO način igranja, kjer so bojevniki razdeljeni v tri glavne skupine: napadalci (DPS), branilci (tanki) in zdravilci (podpora). Pričakovano so na voljo tudi podrazredi oziroma specializacije, pri katerih vsak bojevnik dobi svoje edinstveno orožje in obleko.

Za razliko od prejšnjih iger pa niste omejeni na igranje le enega lika. V Xenoblade Chronicles 3 lahko kadar koli krožite med ostalimi šestimi člani ekipe, kar vam omogoča izvajanje različnih kombinacij z unikatnimi veščinami (Arts) in preizkušanje posebnih strategij, s katerimi boste poizkušali preživeti horde sovražnikov.

Na voljo vam bo tudi posebna sposobnost Ouroboros, ki omogoča, da se dva člana ekipe združita v velikansko mehansko bitje (angl. mech).

Ali morate biti seznanjeni z zgodbo prejšnjih iger?

Ne. Igre Xenoblade Chronicles niso povezane druga z drugo.

Kje lahko kupite Xenoblade Chronicles 3?

Na uradni Nintendo spletni strani in pri pooblaščenih prodajalcih.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

NKT d.o.o.

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 041 569 271
Dejavnosti podjetja NKT d.o.o. segajo na področje prodaje, vpeljave in uvedbe naprednih rešitev za poslovne avdio in video komunikacije. Njihovi strokovnjaki poskrbijo za načrtovanje ... Več