Igre
12.03.2019 11:08

Deli z drugimi:

Share

Xbox One brez optičnega pogona vse bolj verjeten

Novi Xbox brez bralnika optičnih diskov naj bi bil do 100 evrov cenejši!
Novi Xbox brez bralnika optičnih diskov naj bi bil do 100 evrov cenejši!

Vse več spletnih govoric nakazuje na to, da naj bi podjetje Microsoft novo igralno konzolo Xbox ponudilo v prodajo že tekom letošnjega leta. Inženirji podjetja Microsoft pri razvoju nove igralne konzole dobro napredujejo, kar je pred časom potrdil tudi Phil Spencer, vodja oddelka Xbox Development. Ključna prednost novosti naj bi bila ta, da omogoča igranje konzolnih iger v oblaku. To pomeni, da bomo do iger lahko dostopali veliko hitreje, saj prenos iger in njihovo nameščanje ne bo več potrebno. Te igre bodo lahko igrali tudi tisti, ki ne bodo razpolagali z novo Microsoftovo igralno konzolo ali z zmogljivo strojno opremo. Za igranje iger bomo potrebovali zgolj naprave, povezane z internetom, za dostop do iger pa bomo morali plačevati mesečno naročnino oziroma letno, če se bomo za to odločili.

Zanesenjaki spletnega portala Windows Central so nedavno razkrili, da se bo nova igralna konzola podjetja Microsoft tržila z imenom Xbox One S All-Digital Edition in ne bo razpolagala z bralnikom optičnih diskov. To je tudi razlog, zakaj naj bi bila ta konzola do 100 evrov cenejša v primerjavi z enakim modelom, ki bo še vedno ponujal bralnik za optične zgoščenke. Poleg tega bo kupcu za nameček omogočeno, da mu bodo v prodajalnah fizičnih izvodov iger ob predložitvi medija izročili kodo za prenos digitalne različice. To pomeni, da bo lahko brez težav igral tudi igre, ki jih je pred časom kupil v obliki fizičnih zgoščenk.

Prednaročilo nove Microsoftove igralne konzole Xbox One S All-Digital Edition naj bi bilo možno od sredine aprila dalje, začetek dobavljivosti pa bo predvidoma na začetku maja. Računalniški gigant naj bi za nameček pripravljal še posebno različico igralne konzole Xbox One za ljubitelje računalniške igre Fortnite, ki bo posebej prirejena tej igri in bo na voljo s kopico dodatne opreme, ki naj bi zagotovila še več uspehov v igri.


Prijavi napako v članku