Igre
21.04.2021 13:12
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xbox Cloud Gaming za osebne računalnike

Novi Xbox Cloud Gaming je navdušil že številne ljubitelje iger.
Novi Xbox Cloud Gaming je navdušil že številne ljubitelje iger.

Če ste v zadnjem času spremljali novice s področja videoiger, potem veste, da ta trenutek ni bolj vroče teme, kot je Stadia. Gre za storitev podjetja Google, s katero namerava tehnološki velikan po vzoru storitev za pretakanje video in glasbenih vsebin spremeniti prihodnost igranja videoiger. Za enako potezo se bodo kmalu odločili tudi pri podjetju Microsoft in sicer s storitvijo Xbox Cloud Gaming.

Nova storitev Xbox Cloud Gaming je trenutno na voljo v poskusni fazi, in sicer za uporabnike osebnih računalnikov Windows 10 in celo mobilnih naprav iOS. Novost je dosegljiva le izbranim uporabnikom naročniške storitve Xbox Game Pass Ultimate. Dostop do storitve Xbox Cloud Gaming podjetja Microsoft je dosegljiva preko spletnega brskalnika, pri tem pa so podprti brskalniki Microsoft Edge, Google Chrome in Safari. Za Applove mobilne naprave je na voljo zgolj Safari.

Storitev Xbox Cloud Gaming je na voljo na spletni povezavi https://www.xbox.com/en-GB/play. Za dostop je seveda potreben Microsoftov uporabniški račun. V poskusni različici je trenutno na voljo 100 različnih iger, pri tem pa je mogoče uporabljati tudi daljinski upravljalnik konzole Xbox.


Prijavi napako v članku