Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
Nas in strežniki
17.01.2022 14:09
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows Server 2022 posodablja vaš podatkovni center

Močno zavezništvo med družbama Hewlett Packard Enterprise (HPE) in Microsoft je stalnica že več kot tri desetletja. Rezultat zelo uspešnega sodelovanja nenehno prinaša novosti in inovacije. V zadnjih letih smo zabeležili porast umetne inteligence, ki svoje mesto dobiva tudi v operacijskih sistemih. Operacijski sistemi pa so osnova večine rešitev, ki so del podatkovnih centrov. Zato morajo biti robustni, zmogljivi in stabilni.

Microsoft je lani izdal nov operacijski sistem Windows Server 2022, ki je kos zahtevnim nalogam. Predvsem pa je prinesel večjo prilagodljivost in varnost, ki sta danes ključni za uspešno poslovanje posameznih podjetij. Večina podjetij si seveda želi nemoteno delovanje svojega podatkovnega centra. Ena najtežjih nalog je vpeljava najnovejših varnostnih mehanizmov, ob tem pa obdržati fleksibilno infrastrukturo in nemoteno delovanje. Windows Server 2022 vse to omogoča.

Moderna aplikativna rešitev – kontejnerizacija

Windows Server 2022  omogoča preprosto uporabo zabojnikov (containers). Sistem  aplikacijam prinaša (z vsemi povezljivostmi), da z uporabo operacijskega sistema in virtualizacije uporabniku ponudijo popolno izoliran sistem. Takšen način prepreči prepletanje na aplikativnem nivoju in je bistveno bolj robusten in prožen. Posodobitev posameznega zabojnika je enostavnejša in ne vpliva na ostale. S tem aplikacije popolnoma izoliramo in ne vplivajo na samo zasnovo operacijskega sistema. Microsoft je z zmanjšanjem dupliciranih vsebin in izločitvijo nepomembnih vsebin tudi drastično zmanjšal velikost osnovnega kontejnerskega sistema (image).

Hibridni oblak in varnost

Oblačna platforma Microsoft Azure omogoča preprost prehod v sistem javnega ali hibridnega oblaka. Za slovenski trg je predvsem zanimiv tako imenovani hibridni način. To pomeni, da ima naš lokalni podatkovni center del svojih kapacitet v javnem oblaku Microsoft Azure, kjer so varnost, razpoložljivost in zanesljivo delovanje na prvem mestu. Windows Server 2022 uporablja zmogljive varnostne mehanizme, ki uporabljajo TPM 2.0 modul (Trusted Platform Module 2.0) in dodatno varnost ob zagonu sistema, ki zmanjša morebitne varnostne luknje programske kode strojne opreme. Vse to skupaj pripomore k večji varnosti sistemov Hewlett Packard Enterprise in njene vdelane kode ter operacijskega sistema.

Zavarovana povezljivost oziroma varna komunikacija je v izdaji Windows Server 2022 dobila še dodatni varnostni sloj. S podporo AES-256-GCM in AES-256-CCM in TLS 1.3 omogoča varen komunikacijski kanal med dvema entitetama s povečano stopnjo varnosti.


Različice Windows Server 2022, ki jih ponuja Hewlett Packard Enterprise

Datacenter – idealna izbira za podjetja vseh velikosti, ki se srečujejo z visokimi zahtevami uporabnikov, potrebujejo napredne funkcije diskovnih sistemov in praktično neomejeno virtualizacijsko podporo.

Standard – za podjetja, ki potrebujejo napredne storitve, povezljivosti med različnimi lokacijami podjetja in stremijo k virtualizacijski platformi.

Essentials – za manjša podjetja ali posameznike z osnovnimi IT potrebami. To so po večini okolja, kjer ni potrebna redundanca ali pa okolja v začetku svoje rasti. Različica je primerna tudi za stranke, ki so pred tem uporabljale Windows Server Foundation izdajo.

Licence
Licenciranje ostaja nespremenjeno in je enako kot pri različici Windows Server 2019.

Več o novostih, samem operacijskem sistemu in preizkusnih različicah, si lahko preberete tukaj: https://www.microsoft.com/en-us/windows-server

Akcijska ponudba za HPE partnerje in njihove stranke

Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium v sodelovanju z uradnimi distributerji produktov ter rešitev HPE in Aruba za Slovenijo, pripravlja tradicionalne akcijske in promocijske ponudbe ter prodajne akcije. ZLATA PRILOŽNOST je že več kot desetletje redna akcijska ponudba, ki prinaša izjemne popuste za HPE strežniške sisteme v kombinaciji z Windows Server operacijskimi sistemi.

V akcijski ponudbi so tudi diskovni sistemi, sistemi za varnostno kopiranje in arhiviranje podatkov, Aruba omrežne rešitve ter HPE Pointnext Tech Care in HPE PostWarranty paketne storitve vzdrževanja ter odprave napak. Preverite ponudbo, zalogo in prodajne akcije pri distributerjih ALSO Technology Ljubljana, M SAN Grupa in Veracomp – Exclusive Networks.

Avtor: Boštjan Dolinar, Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP računalniki Microsoft

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Diamantni partner

Hestia Pro d.o.o.

Rakuševa ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 421 01 70

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več