Telefoni
05.04.2014 07:40

Deli z drugimi:

Share

Windows Phone 8.1 za Samsung ATIV SE

Samsung ATIV SE bo ponujal vse napredne možnosti najnovejšega Microsoftovega mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 8.1.
Samsung ATIV SE bo ponujal vse napredne možnosti najnovejšega Microsoftovega mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 8.1.

Podjetje Microsoft je na razvijalski konferenci Build 2014 predstavilo težko pričakovani mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1, ki predstavlja največjo nadgradnjo sistema Windows Phone doslej (http://bit.ly/WinPhone8-1). To je inženirje podjetja Samsung spodbudilo k hitrejši zasnovi njihovega prvega pametnega mobilnega telefona ATIV SE, ki je opremljen z novostjo. Novi mobilnik Windows Phone je predvsem na račun zmogljivejše strojne opreme primeren tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije.

Inženirji podjetja Samsung so pametni mobilni telefon ATIV SE opremili s 4-jedrnim procesorjem frekvence 2,3 gigaherce, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov in digitalnim fotoaparatom ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk. Za dolgo avtonomijo delovanja skrbi baterija kapacitete 2.600 miliamperskih ur, medtem ko je za prikaz kakovostnih slik zadolžen 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.080 x 1.920 slikovnih točk. Vgrajeni pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov pa je pričakovano možno nadgraditi s pomočjo pomnilniške kartice microSD.

Podjetje Samsung naj bi pametni mobilni telefon ATIV SE z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 8.1 ponudil v prodajo še pred mesecem majem. Takoj za tem pa bodo posodobitev dobili še preostali uporabniki Samsungovih mobilnikov Windows Phone 8. Ta bo za uporabnike »starejših« mobilnikov seveda na voljo brezplačno.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku