Operacijski sistemi
27.06.2013 19:30
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 8.1 na voljo za prenos!

Podjetje Microsoft je za uporabnike Oken 8 ponudilo v prenos poskusno različico nadgradnje Windows 8.1 Preview, ki poleg gumba »Start« prinaša še vrsto drugih uporabnih novosti. Ker gre tu za prvo poskusno različico, nadgradnjo priporočamo le naprednejšim uporabnikom.
Nadgradnja Windows 8.1 »Blue« je občutno izboljšala uporabniško izkušnjo Oken 8.
Nadgradnja Windows 8.1 »Blue« je občutno izboljšala uporabniško izkušnjo Oken 8.

Programerji podjetja Microsoft so držali zadano obljubo, saj so na konferenci Build Developer Conference 2013 najavili razpoložljivost težko pričakovane nadgradnje za operacijski sistem Windows 8. Poskusna različica nadgradnje Windows 8.1 Preview je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/40QVu in sicer v obliki datoteke ISO. Novost je na voljo v kar 13 svetovnih jeziki, med katerimi pa žal še ni slovenščine.

Čeprav gre pri Windowsu 8.1 Preview šele za prvo poskusno različico nadgradnje operacijskega sistema Windows 8, so odzivi prvih uporabnikov nadvse pozitivni. Novost namreč poleg gumba »Start«, prinaša še vrsto drugih uporabnih novosti. Med njimi najdemo dodatne možnosti prilagajanja ikon, spletni brskalnik Internet Explorer 11, izboljšani iskalnik Bing in orodje za napredno upravljanje z uporabniškimi računi. Nadgradnja bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 8 prinesla še možnost uporabe programa Skype tudi ob zaklenjenem računalniku, izboljšano tipkovnico za na dotik občutljive zaslone, številne posodobljene aplikacije in še mnogo več.

Nadgradnja Windows 8.1 je odlična izboljšava obstoječega operacijskega sistema, zato podjetje Microsoft računa na »porast« števila uporabnikov. Ker pa gre tu še vedno za prvo poskusno različico, nadgradnjo priporočamo le naprednejšim uporabnikom. Če pa boste pri nameščanju ali uporabi nadgradnje operacijskega sistema Windows 8 naleteli na težave, se po pomoč seveda lahko kadarkoli obrnete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG). Več glav namreč več ve!

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku