Operacijski sistemi
29.05.2009 08:44
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 7 na žepnih računalnikih

Windows 7
Windows 7

Ker je lani trgovcem kljub hudi gospodarski in finančni krizi uspelo skupaj prodati kar 3,6 milijonov enot žepnih računalnikov, ne preseneča, da bo Microsoft zanje pripravil posebno različico operacijskega sistema Windows 7. Novi sistem podjetja iz Redmonda bo prilagojen delovanju številnih prenosnih naprav, ki bodo pretežno opremljene z novimi Intelovimi procesorji Atom. To vključuje tudi gonilnike za namensko strojno opremo, brezžično povezavo ter podporo nizki ločljivosti zaslona. Microsoftovi programerji obetajo tudi hitrejši zagonski čas ter občutno varnejše in stabilnejše delovanje.

Z nekoliko spremljenim in tudi nekoliko cenejšim operacijskim sistemom Windows 7 Starter Edition bodo žal lahko opremljene le tiste naprave, ki bodo razpolagale z zaslonom z diagonalo manjšo od 26-centimetrov. Poleg tega bodo morali biti žepni računalniki opremljeni le z enim gigabajtom sistemskega pomnilnika in trdim diskom s 250 GB prostora oziroma pogonom Solid State s 64 GB prostora.

Ničle in enice bodo lahko preračunavali le enojedrni procesorji s frekvenco, ki ne bo smela biti višja od 2 GHz in ki pri polni obremenitvi ne bodo porabili več kot 15 vatov električne moči. Tp pa je kakopak pisano na kožo napravam, ki bodo opremljene z novo generacijo Intelovih procesorjev Atom. Microsoft je na srečo iz pogojev za namestitev nekoliko spremljenega operacijskega sistema Windows 7 Starter Edition odstranil omejitvi, povezani s knjižico DirectX 9 in zasloni na dotik.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku