Računalništvo, telefonija
15.09.2006 09:19
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Wideband pridobiva zagon

S čedalje večjo potrebo uporabnikov po dostopnosti storitev kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi se kabelski operaterji spreminjajo iz ponudnikov storitev v ponudnike izkušenj. Rešitev Cisco Wideband jim pomaga pri optimizaciji omrežij, s čimer dosežejo večjo pasovno širino in hitrost povezave za boljši prenos t. i. “povezanega življenja” združeno z zabavo, komunikacijami in internetom.

Preizkusi rešitve Cisco Wideband v Evropi že potekajo, saj so televizija visoke ločljivosti (HDTV) in napredne interaktivne rešitve, kot je video na zahtevo (video on demand – VOD), čedalje bolj priljubljene, zaradi česar so omrežja kabelskih operaterjev že kritično obremenjena. Tehnologija Wideband omogoča občutno večjo prepustnost omrežja, tako da hitrost povezave do uporabnikov in podjetij dosega do 1 Gb/s v obstoječih hibridnih optično-koaksialnih (hybrid fiber coax – HFC) omrežjih.

Na sejmu IBC 2006 je največji evropski kabelski operater UPC Broadband prikazal zmogljivost rešitve Cisco Wideband. Ta omogoča hkraten prenos video storitev v visoki ločljivosti in vzporedno povezavo v splet s hitrostjo 120 Mb/s v smeri k uporabniku prek enega kabelskega modema (zmogljivost modema znaša v preizkusu do 300 Mb/s). S tako visoko hitrostjo prenosa, ki bo na voljo vsem gospodinjstvom, bodo imeli uporabniki optimalno zmogljivost, izbiro zabavnih vsebin in komunikacijskih storitev.

Rešitev Cisco Wideband z modularnim pristopom in uporabo tehnologije modulacije QAM več kot podvoji zmogljivost kanala zaključnega sistema za kabelske modeme v smeri k uporabniku in tako občutno zmanjša ceno za bit. Logično združevanje več radijskih frekvenčnih kanalov kabelskim operaterjem ponuja prilagodljiv način povečevanja pasovne širine za njihove uporabnike.


Prijavi napako v članku