Digitalizacija
Poslovne rešitve
14.09.2023 14:58
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Webinar: Kako uskladiti IT in finance za boljšo poslovno uspešnost? [18.9.2023]

V poslovnem svetu se danes ne moremo več izogniti nenehnim spremembam in digitalni preobrazbi. Vse več organizacij se zaveda, da je nujno uskladiti IT in finance za doseganje boljše poslovne uspešnosti.
Zakaj je usklajevanje IT in financ ključno?
  1. Učinkovito upravljanje stroškov: Ko IT in finance delujeta v harmoniji, je lažje slediti in nadzorovati IT stroške. To omogoča boljšo obvladovanje proračuna in optimalno izrabo sredstev.
  2. Hitrejše odločitve: Ko imajo finančni strokovnjaki vpogled v IT projekte, lahko bolje ocenijo njihov vpliv na podjetje in s tem pomagajo pri hitrejšem odločanju o naložbah.
  3. Večja preglednost: Usklajevanje IT in finance pripomore k večji preglednosti poslovanja. To omogoča boljše poročanje in boljše razumevanje tega, kako IT vpliva na poslovne cilje.
Kako doseči usklajevanje IT in finance?
  1. Redno sodelovanje: Finance in IT strokovnjaki bi morali redno sodelovati in se pogovarjati o ciljih, potrebah in izzivih. Redna komunikacija je ključna.
  2. Deljeni cilji: Finance in IT bi morala imeti skupne cilje, ki se osredotočajo na poslovno uspešnost. To spodbuja sodelovanje in skupno odgovornost.
  3. Uporaba pravih orodij: Uporaba ustrezne programske opreme za upravljanje s finančnimi podatki in IT projektov olajša sledenje in analizo.
  4. Izobraževanje zaposlenih: Zagotovite, da so zaposleni iz obeh oddelkov dobro seznanjeni z vplivom IT na finance in obratno. Izobraževanje lahko pripomore k boljšemu razumevanju in sodelovanju.
Zaključek

Usklajevanje IT in finance je ključno za uspešno poslovanje v digitalni dobi. To omogoča boljše upravljanje stroškov, hitrejše odločitve in večjo preglednost poslovanja. Ključ do uspeha je redno sodelovanje, deljeni cilji, uporaba pravih orodij in izobraževanje zaposlenih.

Webinar, 18.9.2023

Vabimo vas na 45-minutni webinar 18.9.2023CFO reveals: How to optimize to innovate“, kjer vam bomo pomagali bolje razumeti, kako lahko združite IT in finance za boljšo poslovno uspešnost. Pridružite se nam in ostanite korak pred konkurenco.

Več o webinarju in prijava

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
finance optimizacija IT stroškov

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Crayon
Za več informacij so vam na voljo pri Crayon
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Crayon? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Diamantni partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več