Telefoni
08.10.2016 09:11

Deli z drugimi:

Share

Vsi telefoni Android, ki niso Pixel, bodo postali drugorazredni!

Zdaleč največ možnosti Androida bodo lahko koristili uporabniki pametnih mobilnih telefonov Google Pixel.
Zdaleč največ možnosti Androida bodo lahko koristili uporabniki pametnih mobilnih telefonov Google Pixel.

Podjetje Google je na nedavni konferenci predstavilo pametna mobilna telefonaPixel in Pixel XL (http://bit.ly/Google-PixelRN), ki sta med uporabniki storitev mobilne telefonije požela veliko pozitivnih kritik. Ta namreč poleg zmogljive strojne opreme ponujata še vrsto zanimivih možnosti, in sicer v navezi z mobilnim operacijskim sistemom Android 7.1 Nougat. Med njimi pa izstopa predvsem Googlova digitalna asistentka, ki je Googlov odgovor na Applovo digitalno asistentko Siri.

Ker ima podjetje Google s prodajo pametnih mobilnih telefonov Pixel neposredne koristi, ne preseneča, da bo ta postavil pametne mobilne telefone drugih proizvajalcev v podrejen položaj. Podjetje Google naj bi namreč odslej pripravljal dve različici operacijskega sistema Android, in sicer eno namenjeno svojim pametnim mobilnim telefonom Pixel in eno za vse druge proizvajalce pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android. To bo v praksi pomeni, da bo določena programska oprema in možnosti na voljo izključno za Googlove telefone Pixel.

Če trenutno želimo uporabljati aplikacijo Pixel za fotografiranje, Googlovo digitalno asistentko, elektronski stabilizator slike, neomejeno shranjevanje fotografij v polni ločljivosti v oblak, uporabljati prenovljen grafični vmesnik Pixel Launcher, moramo kupiti pametni mobilni telefon Google Pixel. Uporabniki preostali mobilnih naprav Android pa se bodo morali zadovoljiti z »drobtinicami«, ki vključujejo možnost fotografiranja v temnejših pogojih, možnost vzpostavitve klica s centrom za obveščanje zgolj z drsenjem prsta po bralniku prstnih odtisov, podporo za navidezno resnično Goolge Daydream VR, in drugimi manjšimi izboljšavami.


Prijavi napako v članku