Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
24.08.2023 07:21

Deli z drugimi:

Share

Z digitalizacijo je vseživljenjsko učenje postalo še bolj pomembno

Vseživljenjsko učenje je ključno tako za osebni kot poklicni razvoj. S hitrim napredkom tehnologije in spremembami na trgu dela je prilagajanje in nadgrajevanje kompetenc postalo še pomembnejše.

Vseživljenjsko učenje nam omogoča pridobivanje novih znanj, veščin in spretnosti za osebno in poklicno rast. Izboljšuje našo prožnost, kreativnost in prilagodljivost, kar nam omogoča uspešno soočanje z izzivi sodobnega časa. Znanje je neprecenljiv vir. In še nekaj je pomembno – osvojenega znanja nam nihče ne more vzeti.

Tehnologija zaznamuje tudi vseživljenjsko učenje

Tako doma kot na delovnem mestu je eden ključnih dejavnikov, ki svet spreminja hitreje kot kadar koli prej, tehnologija oziroma digitalizacija. LUK – Ljudska univerza Kranj je pripravljena na prihodnost, saj med drugim nudi računalniške tečaje, kot so računalniško in digitalno opismenjevanje, Excel za začetnike in za zahtevne uporabnike, pa tudi tečaj digitalne fotografije in individualne računalniške programe.

V programu Univerza za starejše starejše naučijo uporabe interneta, e-pošte, pametnega telefona ter vrste zanimivih in uporabnih veščin, kot sta naročanje na zdravniški pregled ali nakup letalskih kart prek spleta.

Na LUK lahko vsakdo najde nekaj zase

Zakaj se lahko na Ljudski univerzi Kranj najde prav vsak? Predvsem zato, ker nudijo tako raznovrstne tečaje, delavnice in izobraževanja, da se skoraj zagotovo dotaknejo tudi vašega interesnega polja. Ne glede na to, ali ste stari 30 ali 75 let, boste zagotovo našli program, ob katerem boste zastrigli z ušesi in se ga z veseljem udeležili ter nadgradili znanje, ki bo pripomoglo k vašemu osebnemu razvoju, razvoju skupnosti, v kateri živite, ali pa vam bo v pomoč na delovnem mestu. Morda vam bo celo odprlo nova vrata na poklicni poti.

Če se še enkrat dotaknemo tretjega življenjskega obdobja, vas na Ljudski univerzi Kranj čaka zares pestra paleta izobraževanj, delavnic, predavanj in ostalih aktivnosti za starejše. Zasnovane so tako, da spodbujajo intelektualno stimulacijo, krepijo socialne vezi in omogočajo aktivno in kakovostno preživljanje časa v tretjem življenjskem obdobju. Starejšim ponujajo priložnosti za nadaljnji osebni razvoj, medgeneracijsko sodelovanje ter možnosti za učenje novih veščin ali podajanje svojega znanja in izkušenj drugim generacijam.

Tuji jeziki, strokovna usposabljanja in pridobitev izobrazbe

Na LUK nudijo še vrsto različnih delavnic in tečajev, prilagojenih željam ter zmožnostim posameznikov. Za tiste, ki bi se radi naučili tujih jezikov, ponujajo splošne tečaje, tečaje po meri, pa tudi učenje jezika za poslovno komunikacijo.

V ponudbi boste našli tudi raznolika strokovna usposabljanja, ki so namenjena izboljšanju praktičnih veščin in pridobivanju specializiranega znanja v različnih poklicnih panogah (npr. računovodstvo, pomoč na domu)  ter pridobitvi Nacionalne poklicne kvalifikacije. Poleg tega lahko na LUK odrasli pridobite osnovnošolsko in srednješolsko izobrazbo, kar vam lahko v relativno kratkem času odpre nove priložnosti na trgu dela in vam omogoči napredovanje v karieri.

Med drugim se lahko izšolate za pomočnika vzgojitelja, ekonomskega tehnika, bolničarja – negovalca ali trgovca.

Svetovanje

Pred vključitvijo v izobraževanje se lahko odločite tudi za brezplačno svetovanje povezano s katerimkoli vprašanjem o izobraževanju in učenju odraslih ter novimi kariernimi potmi.

Izkušene svetovalke nudijo informacije, nasvete in svetujejo pri izbiri ustreznega izobraževanja, pri odpravljanju ovir za izobraževanje in učenje, pri organizaciji učenja, pri vrednotenju že pridobljenega znanja in pri načrtovanju kariere. Sledijo vsem novostim v izobraževanju odraslih, spodbujajo in motivirajo vas k vključevanju v izobraževanje in nudijo pomoč pri samostojnem učenju.

Poleg tega pa nudijo tudi strokovno podporo pri ugotavljanju in dokumentiranju znanj, pridobljenih v formalnem in neformalnem izobraževanju ter priložnostnem učenju.

Tako lahko ugotovite, katero znanje in spretnosti že imate. Usmerijo vas pri zbiranju in urejanju dokumentacije o učnih izidih, ki ste jih pridobili doslej, hkrati pa vam predstavijo možnosti uporabe rezultatov pri nadaljnjem izobraževanju in razvoju kariere.

Več informacij lahko najdete na spletni strani www.luniverza.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanje šolanje na daljavo


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več