Telefoni
11.08.2011 15:22

Deli z drugimi:

Share

Vse karte na Windows Phone

Nokia namerava v ZDA in Kanadi , prodajati samo še naprave z operacijskim sistemom Windows Phone.
Nokia namerava v ZDA in Kanadi , prodajati samo še naprave z operacijskim sistemom Windows Phone.

Finska Nokia vse upe očitno polaga na prihajajoče Windows Phone naprave, zlasti kar se tiče trgov Severne Amerike. Podjetje bo v Združenih državah Amerike in Kanadi popolnoma ustavilo prodajo telefonov z naprednimi funkcijami (feature phone) in Symbian pametnih telefonov, takoj ko bodo na prodajne police zakorakali Windows Phone naprave.

Poleg tega, bo Nokia na omenjenih tržiščih svoje nove pametne telefone prodajala izključno preko telekomunikacijskih operaterjev, kar je nedavno potrdil tudi predsednik podružnice v ZDA Chris Weber. Severna Amerika je Nokijina prioriteta, saj podjetje od tam namerava širiti posel z napravami Windows Phone, tudi na ostale svetovne trge, je dodal Weber.

No, njegovo navdušenje in entuzijazem nista presenetljiva, če upoštevamo dejstvo, da so ZDA pregovorno najprivlačnejši trg za Microsoft, podjetje v katerem je bil zaposlen tudi Weber, kot tudi Nokijin izvršni direktor Stephen Elop. Del severno ameriške strategije osredotočene na operacijski sistem Windows Phone, se nanaša tud na pred kratkim napovedano mobilno napravo Meego N9, ki pa ga podjetje ne namerava prodajati v ZDA.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku