Tablični računalniki
20.08.2012 13:17

Deli z drugimi:

Share

Vse kar bi lahko bilo resnično o tablici iPad Mini

Miniaturni tablični računalnik iPad Mini naj bi navduševal predvsem z inovativno obliko!
Miniaturni tablični računalnik iPad Mini naj bi navduševal predvsem z inovativno obliko!

Apple naj bi miniaturni tablični računalnik iPad Mini javnosti predstavil že 12. septembra, in sicer v okviru posebne prireditve. Zaradi tega spletne špekulacije o novincu rastejo kot gobe po dežju. Špekulacije, ki so prek kratkim priromale na svetovni splet, so kazale na to, da bo miniaturni tablični računalnik iPad Mini bolj podoben večjem mobilniku iPhone kot pa manjšemu tabličnemu računalniku iPad. Z drugimi besedami povedano to pomeni, da bo rob (črn trak) na vrhnjem in spodnjem delu znatno debelejši kot na stranicah. Pri zdajšnjem iPadu pa je ta enakomerno razporejen po celotni sprednji stranici.

Tu se moramo zavedati, da gre zgolj za spletne špekulacije, ki jih podjetje iz Cupertina ni niti potrdilo niti zavrnilo. Kljub temu so številni strokovnjaki prepričani, da so nekatere špekulacije morda resnične. Med njimi na primer najdemo zaslon, ki bo za prikazovanje slik uporabljal 7,85-palčno oziroma 20-centimetrsko matriko Retina. Za preračunavanje podatkov bo novinec koristil dvojedrni procesor A5 in bo za okoli 0,3 milimetra tanjši od zdajšnjega modela. Miniaturni tablični računalnik iPad Mini bo skoraj zagotovo opremljen z manjšim priključkom in ne bo razpolagal z digitalnim fotoaparatom.

Številni strokovnjaki so prepričani, da bo maloprodajna cena miniaturnega tabličnega računalnika iPad Mini le malenkostno višja od konkurence. Medtem ko konkurenčno podjetje Google za 16-gigabajtni model tablice Nexus 7 zahteva preračunanih 200 evrov, bo za novinca podjetja iz Cupertina onkraj luže potrebno odšteti okoli preračunanih 240 evrov. Če bo šlo vse po načrtih, bomo manjšo različico izjemno priljubljenega tabličnega računalnika lahko ugledali že 12. septembra v okviru posebne Applove prireditve.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku