Triki in nasveti
04.04.2014 10:34
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse funkcije mobilnih naprav Android na dosegu prsta!

Pametno stikalo precej poenostavi uporabo mobilnih naprav Android!
Pametno stikalo precej poenostavi uporabo mobilnih naprav Android!

Pametni mobilni telefoni in tablični računalniki Android so opremljeni z bogato paleto možnosti, ki pa so običajnim uporabnikom bolj kot ne skrite ali težko dostopne. To je inženirje podjetja Xiaomi spodbudilo k pripravi pametnega miniaturnega stikala v velikosti priklopa slušalk, s katerim lahko na pametnem mobilniku ali tablici prikličemo praktično katero koli funkcijo. Novost sicer močno spominja na stikalo Pressy, ki je konec lanskega leta tako rekoč čez noč postalo eden izmed največjih uspešnic na spletnem inkubatorju Kickstarter.

Pametno stikalo podjetja Xiaomi je v osnovi povezano z namensko mobilno programsko opremo, kjer uporabnik za posamičen program ali funkcijo določi število zaporednih kratkih ali dolgih pritiskov. Na ta način lahko, na primer z dolgim pritiskom tipke aktiviramo fotoaparat, z dvema hitrima pritiskoma pa sprožimo telefonski klic. Novost je za nameček še izjemno poceni, saj podjetje Xiaomi zanjo zahteva le preračunanih 60 evrskih centov, za stikalo Pressy pa je potrebno odšteti kar preračunanih 13 evrov oziroma preračunanih 19 evrov skupaj z obeskom.

Ker „inovativno“ pametno miniaturno stikalo podjetja Xiaomi močno spominja na stikalo Pressy, njen avtor razmišlja o možnosti, da bi tožil kitajskega velikana. Ker pa Kitajska ni ravno naklonjena tovrstnim tožbam, so možnosti izraelskega podjetnika za uspeh zelo majhne.


Prijavi napako v članku