Telefoni
01.10.2010 13:45

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski mobilnik Nokia N8 na pohodu

Vas je Nokia uspela prepričati v nakup pametnega mobilnega telefona N8?
Vas je Nokia uspela prepričati v nakup pametnega mobilnega telefona N8?

Težko pričakovani pametni mobilni telefon Nokia N8 je po dolgi agoniji vendarle ugledal luč sveta. Vsestransko uporabni mobilnik bo sprva kakopak na voljo tistim, ki so ga prednaročili preko običajne ali spletne prodajalne finskega giganta. Nekoliko kasneje bo seveda na voljo še v prosti prodaji.

Pametni mobilni telefon Nokia N8 temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Symbian^3 ter je hiter in enostaven za uporabo. Novinec podpira večopravilnost, kar uporabnikom omogoča, da sočasno poganjajo večje število programov in enostavna preklapljajo med njimi. Mobilnik Nokia N8 bo zagotovo navdušil fotografe, saj razpolaga z izjemno kakovostnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov točk in optičnimi lečami Carl Zeiss. Z njim lahko celo zajemamo visokoločljive videoposnetke do formata 720p. Večpredstavnostne vsebine urejamo kar neposredno na mobilniku in jih lahko delimo s prijatelji ali družinskimi člani. Fotografije je mogoče neposredno objaviti na socialnih omrežjih Facebook in Twitter.

Za izris slik in enostavno navigacijo med bogato programsko opremo je na voljo 3,5-palčni oziroma 8,9-centimetrski zaslon AMOLED ločljivosti 640 x 360 točk. Podatke lahko shranjujemo tako na vgrajeni pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov kot pomnilniško kartico microSD. Za hitro povezljivost skrbijo 3G s podporo HSDPA, Wi-Fi in Bluetooth 2.1. Predvajanje ušesu prijazne glasbe zagotavlja sistem Dolby Digital Plus Surround. Pametni mobilni telefon Nokia N8 se lahko pobaha še z zanesljivo satelitsko navigacijo, programsko opremo Ovi Maps, licenco za navigacijo in zvočno navigacijo Drive in Walk. Navigacija vključuje še informacije o prometu za več kot 10 držav in podrobne zemljevide za več kot 180 držav širom sveta.

Maloprodajna cena vsestransko uporabnega mobilnika Nokia N8 bo javnosti razkrita takoj, ko bo ta naprodaj v bolje založenih trgovinah. Če gre verjeti spletnim govoricam, bo zanj v evropskem prostoru potrebno odšteti okoli 450 evrov. No, pustimo se presenetiti.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku