Računalništvo, telefonija
29.06.2019 05:52
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski Lenovo Z6 Pro pripravljen na 5G

Vrhunski Lenovo Z6 Pro pripravljen na 5G
Vrhunski Lenovo Z6 Pro pripravljen na 5G

Pametni mobilni telefon Lenovo Z6 Pro gre še vedno odlično v prodajo, saj velja za enega izmed najboljših telefonov Android na svetu. Ponuja namreč izjemno računsko in grafično moč. Novi Lenovo Z6 Pro 5G Edition pa je še boljši, saj je opremljen s podporo za najnovejše mobilno omrežje 5G, z nekoliko izboljšano obliko in zmogljivejšo strojno opremo.

Pametni telefon Lenovo Z6 Pro 5G Edition je opremljen s 5G modemom Snapdragon X50, medtem ko je zadnji del ohišja nekoliko spremenjen. Preostala strojna oprema obsega mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 855, 6 oziroma 8 gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajen pomnilnik kapacitete 128 gigabajtov. Kmalu bo na voljo tudi model, opremljen z 12 gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s kar 512 gigabajti prostora.

Piko na i novemu pametnemu telefonu Lenovo Z6 Pro 5G Edition daje še kakovostni zaslon AMOLED z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov, ki se baha s kar 16,2-centimetrsko oziroma 6,39-palčno diagonalo, ločljivostjo 2.340 x 1.080 slikovnih točk in s podporo za tehnologijo HDR10. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja mu zagotavlja baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur, ki seveda podpira hitro polnjenje. Prednost novosti je tudi kakovostni sistem štirih fotoaparatov, ki zajema glavno kamero ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, širokokotni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, tele kamero ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk in digitalni fotoaparat ločljivosti 2 milijonov slikovnih točk za boljši zajem video posnetkov. Spletna kamera je opremljena s slikovnim tipalom ločljivosti 32 milijonov slikovnih točk in se odlično obnese v vseh pogojih.


Prijavi napako v članku