Življenjski slog
08.03.2021 15:07

Deli z drugimi:

Share

Vrata odpira prva Amazonova trgovina izven meja ZDA

Amazon je odprl svojo prvo fizično živilsko trgovino izven ZDA, ki ponuja t. i. "Just Walk Out Technology" koncept nakupovanja. Amazonova trgovina se nahaja v Ealingu v Londonu.
Amazon Fresh odpira vrata v Londonu.
Amazon Fresh odpira vrata v Londonu.

Za nakupovanje v trgovini Amazon Fresh bodo stranke morale biti Amazon Prime naročniki. Naročnina na to storitev stane $11 na mesec, ker je dobrih 9 evrov. Ko je nekdo član te naročniške storitve, si lahko prenese Amazon aplikacijo, se v njo vpiše, klikne na ikono košarice in izbere “Fresh Code”, da dobi QR kodo, ki jo poskenira ob vstopu v trgovino.

Ko kupci opravijo zgoraj opisani postopek, lahko telefon pospravijo in preprosto nakupujejo. Ko končajo z nakupom in naberejo vse, kar so želeli, odidejo iz trgovine in račun avtomatsko dobijo v aplikacijo, ki je povezana z njihovim Amazon Prime računom.

Na Amazonovi spletni strani lahko najdemo razlago “Just Walk Out Technology” koncepta, ki ga omogoča enaka tehnologija, kot jo lahko najdemo v samovozečih avtomobilih: računalniški senzorji, senzorna fuzija in “deep learning” tehnologija.

“Just Walk Out Technology” avtomatsko detektira, ko kupci produkte vstavijo ali vrnejo v/iz nakupovalnih košaric, sproti pa artikle lahko spremljajo v svoji virtualni košarici, v kateri vidijo tudi vse cene in višino končnega računa. Račun dobijo kupci tudi na svoj elektronski naslov.

V YouTube videu si lahko ogledate, kako deluje prva Amazon Fresh trgovina v Londonu.

“Amazon Fresh trgovine bodo kupcem ponujale vse, kar bi si želeli od lokalne živilske trgovine in to z uporabniško izkušnjo, ki kupcem omogoča, da preprosto izdelke vzamejo in odidejo iz trgovine. V Amazon Fresh trgovinah bodo izdelki Amazonovega partnerja Morrisons.”

Amazon v sporočilu za javnost

V trgovini bodo kupci lahko našli tudi izbiro novih zasebnih prehranskih znamk “by Amazon”, ki vsebujejo mesto, ribe, mlečne izdelke, sadje, zelenjavo, pekovske izdelke in sveže pripravljene obroke.

Tako, kot praktično vsi trgovci po svetu, tudi Amazon mora upoštevati Covid-19 omejitve. Trenutno to za Amazon Fresh trgovine pomeni, da je število strank v trgovini omejeno na 20. Prav tako pa Amazon tudi intenzivno ozavešča o pomembnosti nošenja mask in vzdrževanja fizične distance.

Kupci med samim nakupovanje nimajo stika z zaposlenimi v trgovini, seveda pa so ti na voljo, če pride do kakšnih zapletov, skrbijo tudi za zalogo na policah in pa za pripravo hrane.

Amazon je potrdil načrte, da bi naj odprl še dodatnih nekaj trgovin v Londonu, medtem ko jih v ZDA ima trenutno 20, pod imenom Amazon Go.

Vas zanima več iz te teme?
Amazon

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več